Nieuw avonturenboek van Poepert de aap

Gepost in Nieuws

Er is een nieuw avonturenboek van Poepert de aap. Precies twee jaar na de publicatie van ‘Poepert de aap en de duizendballonnen­ballon’ publiceerde auteur Hans Riesewijk uit Joppe een opvolger: ’Poepert de aap en de gouden kraaktand’. Het nieuwe boek is weer voorzien van prachtige kleurige illus­traties van Marion Vrijburg. De avonturen van Poepert de aap zijn bedoeld om aan kinder­oortjes voor te lezen of om gelezen te worden door oogjes van kinderen die zelf al kunnen lezen. 

Het boek
AapPoepert 1 kleinBoekomslag van Poepert de aap en de gouden kraaktand’Poepert de aap en de gouden kraaktand’ is spannend en leerzaam tegelijk. Op speelse wijze worden de kinder­kopjes geconfronteerd met wat er allemaal uit de grote ruimte boven ons komt, een beetje natuur­kunde dus waar ze hun ouders zeker over gaan uitvragen: ‘Hè, komt goud uit de ruimte? Ik dacht dat goud in een mijn werd gevonden.’ 
In een chocopastafabriek worden de noten gekraakt door een aap met een gouden kraak­tand. Als die noten­kraker per ongeluk een steen voor een noot aanziet breekt zijn kraak­tand en ligt de chocopasta­fabriek stil. 
Poepert, de zoon van de notenkraker, hoort dat ergens op aarde een gouden ruimte­kei is ingeslagen waar genoeg goud in zit om er een nieuwe kraaktand van te maken. Met hulp van een sterren­professor gaat hij op zoek. Een spannende zoek­tocht is begonnen.

De auteur
Hans Riesewijk woont in Joppe en is opgeleid als leraar wis- en natuurkunde en was werk­zaam als ondernemer in de informatie­technologie. Na zijn pensioen begon hij met het schrijven van song­teksten en korte verhalen, en nu dus ook kinder­boeken.

Informatie
Titel: ’Poepert de aap en de gouden kraaktand’
Auteur: Hans Riesewijk
Illustraties: Marion Vrijburg
Uitgever: Uitgeverij Schallinck
Omvang: 44 p.
ISBN 978-94-6323-741-3
Prijs: € 15
Het boek is te koop bij de boekhandels Bechtle in Gorssel en Praamstra in Deventer. 


Gorssel, 20 oktober 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail