Je huis op een warmtefoto

Gepost in Nieuws

Als het buiten kouder wordt en je wilt meer weten over energiebesparende maat­regelen voor je huis, dan kunnen energie­coaches van LochemEnergie daarbij helpen. Tijdens een (gratis) huisbezoek wordt gekeken naar spouw-, vloer- en dakisolatie, elektriciteits­gebruik, isolatie­waarde van het glas in ramen en deuren en de manier waarop de woning wordt verwarmd en geventileerd. 

Energiecoaches
Warmtefoto kleinVoorbeeld van een infraroodfoto, waarop de isolatiewaardes van een huis zichtbaar zijnDe vijftien – onafhankelijke - energie­coaches van Lochem­Energie zijn actief in alle kernen van de gemeente Lochem en komen bij mensen thuis voor een gratis gesprek over wat je zou kunnen doen om energie te besparen. Aan de hand van een check­list wordt in 1 à 2 uur ge­keken welke energie­besparende ver­beteringen mogelijk zijn. Daarnaast kan een energie­coach advies geven over de mogelijkheid van zonne­panelen en/of een zonne­boiler, het staps­gewijs ove­stappen naar een gasloze woning, wat de subsidie­mogelijkheden zijn en over elektrische deel­auto’s van Lochem­­Energie/Elek­trip. Van alle voorgestelde maatregelen wordt een globale kosten­­raming gegeven. Aanvragers kiezen vervolgens natuurlijk zelf of, en zo ja welke maatregelen ze willen gaan uitvoeren. 
Een afspraak maken kan hier.

LochemEnergie
LochemEnergie is een initiatief van, voor en door burgers uit alle kernen van de gemeente Lochem. Lochem­Energie zet zich in om zoveel mogelijk energie te besparen, en de energie die dan nog nodig is zo duurzaam mogelijk en lokaal op te wekken. Energie­coaches zijn goed opgeleide, deskundige vrijwilligers die andere burgers op weg willen helpen om energie te besparen en zo mogelijk zelf energie op te wekken.


Gorssel, 2 november 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail