Kernen gemeente Lochem vieren 75 jaar vrijheid

Gepost in Nieuws

In de elf kernen van de gemeente Lochem wordt in 2020 stilgestaan bij 75 jaar vrijheid. Samen met de Oranje­verenigingen, veteranen, historische verenigingen, het Lochems Manne­koor en betrokken inwoners werkt de gemeente aan een programma rondom deze viering. 

Activiteiten
Logo75jaar kleinLogo 75 jaar vrijheid. Voor iedere kern komt er een eigen versieHet zwaartepunt van alle activiteiten is in april 2020 tot en met 5 mei 2020. Dan is er naast de jaarlijk­se herdenkingen van alles te doen in de kernen, waarin jong en oud een rol spelen. Zo zijn er in verschillende kernen ont­bijten en kunnen routes worden gefietst die verhalen tot leven brengen. Een speciaal koor van 75 basisschool­leerlingen treedt op met het Lochems Mannen­koor en twee buitenlandse koren. Er zijn ook films te zien, die worden gemaakt door film­makers Bart Verdult en Henk-Jan Winkelder­maat. Zij verfilmen verhalen die nu nog kunnen worden verteld en bewaard voor de volgende generaties. In deze films worden inwoners die de oorlog en bevrijding hebben mee­gemaakt, geïnterviewd door jongeren.

Logo
Om de activiteiten rondom 75 jaar bevrijding herkenbaar te maken, is een speciaal logo ontworpen. Het logo staat symbool voor vrede, veilig­heid en verbonden­heid. De vogel slaat zijn vleugels uit en zweeft vrij en veilig door de lucht. Je kunt er ook een duif in herkennen: het symbool voor liefde, trouw en vrede. In de kleuren van de vogel is de wapperende Neder­landse vlag te zien, met een Lochems groen tintje. Het logo is er in een versie per kern. 

Programma binnenkort bekend
De Oranjeverenigingen, veteranen, historische verenigingen, het Lochems Mannen­koor en betrokken inwoners zijn samen met de gemeente Lochem vertegenwoordigd in het actiecomité voor 75 jaar bevrijding. Het programma verschijnt in de loop van november op www.lochem.nl

Informatie
Inwoners of initiatiefnemers kunnen voor vragen over de viering van 75 jaar bevrijding contact opnemen met de gemeente Lochem: Wilma Elbert, .


Gorssel, 5 november 2019

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail