Paasvuur Gorssel zoekt versterking

Gepost in Nieuws

Het jaarlijkse paasvuur is in Gorssel een belangrijke traditie waar jong en oud veel plezier aan beleven. Om ook in de toekomst het paasvuur te kunnen organiseren heeft de werkgroep behoefte aan een of twee nieuwe vrijwilligers. U misschien? Het is gewoon erg leuk.

Paasvuur 2018 104Foto Simke Kamphorst 2018
Het Gorsselse paasvuur is een groot feest voor jong en oud. De werkgroep die het organiseert zoekt versterking.
Op eerste paasdag, als het begint te schemeren, steken de kinderen met hun fakkels de zorgvuldig voorbereide paas­boake aan. Dat is een groot feest waar jaarlijks honderden mensen van genieten.
Maar voor het zover is moet wel het nodige werk worden verzet. De paas­vuur­groep die de kar trekt bestaat uit Herman Wunderink, René Pluymert en René de Bruin. Die doen dat al vele jaren en het is goed dat het stokje geleidelijk aan wordt over­genomen door anderen.

Het drietal doet dat zeker niet zonder hulp van anderen. Bedrijven en clubs zijn onmisbaar. De land­eigenaar stelt belange­loos zijn grond ter beschikking, Loon­bedrijf Boschloo zorgt ervoor dat van het vele snoeihout een solide paas­boake wordt gemaakt, scouts helpen bij de inzameling van snoeihout en surveilleren tijdens het vuur, Eetcafé de Hoek draagt financieel bij en zorgt voor een tent met drankjes en hapjes.

Het zou fijn zijn als het komende jaar al een of twee nieuwe mensen zich bij de paasvuur­groep kunnen aansluiten. Een deel van het huidige team zal dan in de komende jaren geleidelijk aan afzwaaien.

Veel werk?
‘Nou nee’ aldus de werkgroep. 10 maanden niks, dan 1x de koppen bij elkaar steken, en dan zijn er twee inzameldagen van snoeihout (van 9 tot 15 uur) waarop je een maal aanwezig bent, en dan wat geregel op de avond zelf. De volgende ochtend een uurtje opruimen en dan tot slot nog een keer ‘nablussen’ in De Hoek.

Moeilijk?
Nee, ook niet. Ieder heeft zijn taak, en dat loopt als een trein. En de zittende leden zorgen uiteraard voor een perfecte overdracht.

Het Gorsselse paasvuur wordt georganiseerd via een stichting. Daarmee zijn continuïteit (ook financieel) en verant­woordelijkheid goed geregeld.

Interesse?
Mensen die het paasvuur een warm hart toedragen en hun steentje misschien wel willen bijdragen kunnen contact opnemen met een van de drie werkgroep­leden om informatie uit te wisselen:
Herman Wunderink 06-23108004
René Pluymert 06-5317577
René de Bruin 06-12066409  

  

Gorssel, 12 november 2019

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail