Informatieavond elektrische dorpsauto(‘s)

Gepost in Nieuws

“Een elektrische dorpsauto voor Gorssel, daar moeten genoeg belangstellenden voor te vinden zijn!” Dat is in ieder geval de stellige overtuiging van Gorssel­naren Henk Nutbey, Linda Sanders en Herman Winkelhorst. LochemEnergie/Elektrip biedt al deel­auto’s in stad Lochem, Almen en Eefde. “Dat moeten we in Gorssel met hulp van LochemEnergie ook voor elkaar kunnen krijgen!”

Waarom nog die (tweede) auto op benzine of diesel? 
Elektrip kleinDe initiatiefnemers roepen Gorsselnaren op met een ‘andere’ blik te kijken naar de (tweede) auto op benzine of diesel. Als die minder dan 8000 km per jaar rijdt, is het gebruik van een deel­auto veel goedkoper en schoner. Mensen die overwegen een elektrische auto te kopen, maar beseffen dat die best veel stil zal staan, zouden die met een handige reservering­sapp kunnen delen met mensen in de straat of met familie of vrienden. Of misschien wordt er op het werk veel met eigen auto’s gereden, wat veel efficiënter en zuiniger zou kunnen met een paar elektrische bedrijfs­auto’s en een goede app.

Vier opties bij LochemEnergie/Elektrip
Elektrip3 kleinScreenshot Elektrip reserveringsappElektrip is een initiatief van burgercoöperatie LochemEnergie. Elektrip heeft al een aantal jaren twee- en vierpersoons elektrische auto’s in stad Lochem voor de losse verhuur. Ook in Eefde en Almen worden al elektrische auto’s via de losse ver­huur gedeeld. Om het auto­delen aantrekkelijker te maken zijn er nog drie opties bijgekomen. 
Zo kunt u een nieuwe elektrische auto kopen via LochemEnergie voor slechts 75% van de prijs, op voor­waarde dat de auto met enige regelmaat gedeeld wordt. Voor dat auto­delen is een handige reserverings­app beschikbaar die volledig wordt bekostigd uit een subsidie die de provincie Gelder­land aan LochemEnergie heeft verstrekt. 
Een andere optie is dat Elektrip zorgt voor een leaseauto die u met een vast groepje gaat gebruiken, ook weer met gebruik­making van de reserverings­app. 
En tot slot is er een mogelijkheid om uw eigen elektrische auto in te brengen op het Elektrip­platform. U deelt dan uiteraard mee in de opbrengsten.
Meer informatie vindt u op www.elektrip.nl, maar de initiatiefnemers willen het ook graag toelichten op een informatie­avond.

Hoe zou het kunnen in Gorssel?
Daarover hopen de initiatiefnemers op woensdagavond 27 november 2019 met mogelijk geïnteresseerden van gedachten te wisselen. De vier bedachte opties voor gebruik van elek­trische deel­auto’s in Gorssel worden dan uitgebreid toegelicht. 
Iedereen is welkom om 20.00 uur in De Brink, Hoofdstraat 27 in Gorssel. De koffie staat klaar vanaf 19.45 uur. Het is niet verplicht om aan te melden, maar het maakt de organisatie wel gemakkelijker. Dus graag een aanmeldingsmail naar .


Gorssel, 17 november 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail