Nieuw project van De Harmonie

Gepost in Nieuws

Na het recente optreden van het Big Band projectorkest op 10 november 2019 is er al­weer een nieuw initiatief van De Harmonie Gorssel-Eefde: nu voor muzikanten die interesse hebben om de komende drie winter­maanden samen met de huidige orkest­leden lekker ‘Harmonie’-muziek te maken. Dat doet De Harmonie als voorbereiding op het voorjaars­concert op zondagmiddag 1 maart 2020. Op zich niet iets heel bijzonders, maar wel dat De Harmonie dit onder leiding van de bekende dirigent Joop Boer­stoel gaat doen. 

Projectbasis
BoerstoelJoop Michael Basten Fotografie Orkest10 2 768x614 kleinDirigent Joop Boerstoel (foto Michael Basten) Joop Boerstoel bereidt het voorjaarsconcert vanaf 1 december 2019 met het orkest voor. Dat gebeurt dus op project­basis en in goed overleg met de ‘eigen’ dirigent Jacob Jansen. Jacob wil namelijk in de winter een lange, verre reis gaan maken (naar Nieuw Zeeland voor familiebezoek). Dit paste goed in het beleids­voornemen van De Harmonie om eenmaal per jaar iets op project­basis te gaan doen. En Joop werd bereid gevonden en was beschikbaar om dit project muzi­kaal te leiden.

Pompeï en The Beatles
De twee dirigenten hebben over en weer al muzikale ideeën met elkaar gedeeld over de in­vulling van het concert. De Harmonie: “Daar komt vast wat moois uit. Prachtige stukken als Pompeii en The Brilliant Beatles staan inmiddels al op de lesse­naar. Pompeii is geschreven door de Spaanse componist José Alberto Pina over de vulkaan­uitbarsting van de Vesuvius bij Rome en The Brilliant Beatles is een medley met bekende songs van de Beatles van Peter Kleine Schaars. Twee verschillende stukken, waarvan de repetities onder Jacob Jansen al begonnen zijn en waar we vanaf 1 december met Joop Boerstoel mee verder gaan tot 1 maart 2020.”

Meedoen?
Wie interesse heeft om hieraan mee te doen, kan zich aanmelden via deze link of een mailtje sturen aan:
 (met daarin NAW-gegevens en instrument) of zich telefonisch melden via Gerrit Boschloo (06-53162422) of Dirk Jan van Meggelen (06-53368693).
De kosten bedragen € 75, bij inschrijving zelf over te maken op IBAN: NL87 RABO 0322 3591 71. Hiervoor krijgen de deelnemers drie repetitie­maanden bij De Harmonie in Gorssel (’t Trefpunt) onder leiding van Joop Boerstoel, met als finale het concert op zondag­middag 1 maart 2020 in Eefde of Gorssel. Repetities zijn iedere maandag­avond (van 19.30 uur tot 21.30 uur).
Aansluitend lid worden? De Harmonie maakt dat extra aantrekkelijk door de eerste twee kwartalen lidmaat­schap gratis aan te bieden (bij een lidmaat­schap van tenminste een jaar).

 


Gorssel, 24 november 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail