‘Wat kan ik voor je doen?’ Een doe-boekje

Gepost in Nieuws

Bij Grace Molegraaf, inwoonster van Gorssel, is een ‘doe-boekje’ te koop dat bedoeld is om te gebruiken door mensen die tijdelijk of langdurig uit­geschakeld zijn door ziekte of door hun mantel­zorgers. Voor hen is het vaak moeilijk om anderen te vragen dingen voor ze te doen. Met behulp van dit prak­tische gidsje is het makkelijker maken om antwoord te geven op de vraag: “Kan ik iets voor je doen?”
MolegraafBoek kleinMakkelijker hulp vragen en aanbieden met 'Wat-kan-ik-voor-je-doen?'De hulp die je kunt gebruiken (dat kan van alles zijn, van oppas voor de kinderen tot ramen lappen of de tuin blad­vrij maken) zet je in het boekje en vervolgens kunnen aanbieders van hulp zelf kiezen wat ze voor je willen en kunnen doen. Het ont­last zieken en mantelzorgers als je niet steeds hoeft te vragen en dat geeft rust en ruimte.

Eigen uitgave
Toen de zus van Grace mantelzorger was voor haar ernstig zieke partner heeft ze samen met Grace een soort­gelijk schriftje gemaakt en beiden hebben ervaren dat het rust geeft als je niet steeds hoeft te vragen om hulp. Het schriftje is vervolgens door Grace’s zus samen met een vriendin bewerkt tot een praktisch boekje met gebruiks­aanwijzing. Het werk is een eigen uitgave en is bij Grace Molegraaf te koop.

Informatie
Titel: ‘Wat-kan-ik-voor-je-doen?
Auteurs: Désirée Hessing-Huygens en Angela Jongeling-Smit
Eigen uitgave
Aantal pagina’s: 122 in ringband 
Prijs: € 10, te koop bij Grace Molegraaf, Elfuursweg 66 in Gorssel, tel. 0575-847634 en bij boekhandel Bechtle, of € 14,95 via bol.com.


Gorssel, 28 november 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail