Fysiotherapeute Joke Lubberdink geeft het stokje door

Gepost in Nieuws

Fysiotherapie? Nooit van gehoord. Sportlerares wilde Joke Lubberdink worden. Toen ze werd afgewezen aan de sport­academie kreeg ze de tip: “Je moet fysio­therapie gaan doen, is ook iets met sport”. Joke heeft  geen moment spijt gehad van haar sprong in het diepe.
Nu, na 42 jaar, is het tijd het stokje van Fysiotherapie Den Oldenhof over te dragen aan Jasper van Haas­ter. Samen met Paul, Annemieke, Lobke, Monique en Bea gaat het zestal op de in­geslagen weg voort.

Dankbaar
FysioLubberdink kleinV.l.n.r. Jasper van Haaster, Joke Lubberdink en Paul KeizerJoke: “Ik ben begonnen met passieve patiënten op de bank. Ik heb de ontwikkelingen mee­gemaakt van herstel door te bewegen. De toe­voegingen aan de praktijk van fitness en pilates hebben het vak voor mij breder en leuker gemaakt”. Op de vraag of ze iets zal missen na haar vertrek, is ze duidelijk. “Missen is niet het juiste woord. Ik ben alleen maar ontzettend dank­baar. Ik heb zoveel geleerd in al die jaren. Contact met mensen was altijd belang­rijk. Ik heb heel veel aan het dorp Gorssel te danken. Door het werk zijn er vriendschappen ontstaan die me dierbaar zijn. Ook heb ik, samen met Paul Keizer, geleerd wat ondernemer­schap inhield toen we in 2007 nieuwe stappen zetten.”

Vrijwilligerswerk
Het is dan ook niet vreemd dat Joke iets terug wil doen voor haar dorpsgenoten. Vrijwilligers­werk vult nu al een deel van haar dagen. Daarnaast zijn er genoeg hobby’s die voor afleiding zorgen. Lange wandelingen met hond Diba, haar enthousiaste metgezel. Golfen, de minst gevaarlijke lief­hebberij. Of erop uit op de mountainbike, een nieuwe uit­daging. “Ik weet in ieder geval waar ik terecht kan bij een blessure.” Maar eerst gaat een langgekoesterde wens in vervulling. In januari gaat ze weer op reis naar Australië.

Afscheid
Iedereen is welkom op de afscheidsreceptie, op vrijdag 13 december 2019 van 16.00 tot 19.00 uur in de praktijk­ruimte in Den Oldenhof in Gorssel .
Een gevuld envelopje in plaats van bloemen of cadeaus tekent Jokes betrokken­heid bij het dorp. De inhoud is bestemd voor het Openlucht­theater en de Molen Geertruida Cornelia. Twee stichtingen die Joke Lubber­dink een warm hart toedraagt. 

Fysiotherapie Den Oldenhof
Hoofdstraat 45 B101
7213 CR Gorssel
Website

Gorssel, 30 november 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail