Write4Rights 2019 in Gorssel

Gepost in Nieuws

Op zaterdag 7 december 2019 kunnen weer handtekeningen gezet en brieven geschreven worden voor Amnesty Interna­tional. Deze schrijfactie staat in het teken van ‘Write4Rights’: tijdens de inter­nationale Dag van de Mensenrechten, op 10 december, schrijven wereld­wijd mensen namens Amnesty International miljoenen brieven en kaarten voor mensen die zijn gemarteld, gediscrimi­neerd of vastgezet omdat ze voor hun mening uitkwamen. 

Amnesty werkgroep Gorssel 
AmnestySchrijfDe Amnesty werkgroep Gorssel organiseert de jaarlijkse schrijfactie. In 2019 staan tijdens de schrijf­actie tien jongeren van over de hele wereld centraal. De brieven vragen aandacht voor hun situatie.
Overigens kunnen het hele jaar door brieven of petities onder­tekend worden. Er ligt maandelijks een nieuwe brief klaar bij de entree van de bibliotheek in Den Oldenhof in Gorssel.

Everdinahof
Op 7 december kan er tussen 10.00 en 16.00 uur in de Everdinahof in Gorssel (tegen­over museum MORE) geschreven worden. Er staan koffie/thee en wat lekkers klaar, mogelijk gemaakt door de winkeliers van de Hoofd­straat in Gorssel. Buiten is een kraam waar ook brieven onder­tekend kunnen worden. En daar zorgen de Veldzicht­trekkers en de Djembé­groep AfriKan voor muzikale begeleiding.
In 2018 was de Gorsselse schrijfactie succesvol: er waren meer dan 700 handtekeningen, kaarten en brieven. 
Namens de gemeente Lochem schrijft wethouder Henk van Zeijts dit jaar een of meerdere brieven. Schrijft u mee?


Gorssel, 2 december 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail