100% Gorssel: wollen mutsen

Gepost in Nieuws

De kinderen van Kinderatelier Het Rode Schaap hebben hun eigen wollen muts gebreid. De wol is af­komstig van Selma, het schaap van Wilma Makkink. 100% Gorssel dus!

Apetrots
SchaaapSelma kleinSchaap Selma met haar grote vriend BorneBAnnie Dijkstra van Atelier Het Rode Schaap kreeg Selma’s vacht van Wilma Makkink. Er volgde een proces van wassen, kaarden, spinnen en verven met plant­aardige verfstoffen. Het resultaat was een stapel bollen wol in de mooiste kleuren. Tijdens het Kinder­atelier hebben vier meiden van deze wol zelf hun mutsen gebreid. Steken opzetten, boord­steek, averecht, recht, minderen: ze kunnen het allemaal. Ze hebben er hard aan gewerkt en zijn er ape­trots op.

Duurzaam
Mutsen kleinHet prachtige product van Selma's wolEr is momenteel veel aandacht voor de arbeids­omstan­digheden in de mode-industrie, over de her­komst van vezels en de duurzaam­heid van de inhoud van onze kleding­kasten. Annie Dijkstra: “Juist daarom is het zo leuk om te laten zien dat het óók anders kan: je eigen originele muts ont­werpen en die zelf maken van materiaal waar je zeker van weet waar het vandaan komt”.
Het Kinderatelier is voor kinderen van groep 5 tot en met groep 8, op woensdag­middag van 14.00 tot 16.00 uur, één keer in de twee weken. Er worden werk­stukken gemaakt in verschillende technieken.
Op 8 januari 2020 begint een nieuwe reeks.


Gorssel, 13 december 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail