Mooi winterconcert Muzehof in Gorssel

Gepost in Nieuws

Het jaarlijkse Winterconcert van Muzehof Centrum voor de Kunsten, op 17 december 2019 in een volle protestantse kerk in Gorssel, werd een boeiende ont­moeting met talent­volle en gedreven musici.
Na een warme ontvangst buiten met de Midwinterhoorn­groep Lochem, glüh­wein en warme chocolade­melk lieten diverse groepen zien wat ze in huis hebben. Een gevarieerde mix, van Jeugd­strijkers tot de Talenten­klas muziek en pop, maakte er een bijzondere avond van. 

Verbondenheid
Muzehof2019 1 kleinFoto: Jan de HaanPresentator Merel Hubatka benadrukte hoe belangrijk het is dat kinderen al op jonge leeftijd met een muziek­instrument beginnen en hoe verbindend muziek is.
Muzehof2019PatrickvanGemert 087 kleinFoto: Patrick van GemertHet gastoptreden van ‘Zutphen Zingt Werelds Koor’ was een prachtig voorbeeld van verbonden­heid. Een grote groep mannen en vrouwen uit verschillende landen, nieuw­komers en anders­taligen, toonde hoe zang kan leiden tot verbroedering en gezamenlijk­heid. Samen met een uit Iran afkomstige, uitmuntende solo­zangeres werd hun optreden een van de hoogte­punten van de avond.

Goed doel
Ieder jaar staat het Winterconcert ook in het teken van een goed doel, dit jaar was dat Stichting Spoenk. Deze Zutphense stichting zet zich in voor gezinnen met een gehandicapt of chronisch ziek kind. De helft van de kaartverkoop van het winterconcert gaat naar deze stichting.

Bach
Muzehof2019PatrickvanGemert 076 kleinFoto: Patrick van GemertHet winterconcert eindigde met een uitvoering uit Cantate BWV 147 van J.S. Bach door gezamenlijk optreden van alle fluit­ensembles in samen­werking met het Antonio Ensemble. 
Een waardig slot van deze mooie avond.


Redactie Gorssel.nl
18 december 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail