Veel ondertekenaars bij Write4Rights 2019

Gepost in Nieuws

Op zaterdag 7 december 2019 konden in Gorssel (voor de derde keer) hand­tekeningen gezet en brieven geschreven worden voor Amnesty Inter­national, in het kader van ‘Write4Rights’: wereld­wijd schrijven mensen rond de Dag van de Mensenrechten namens Amnesty International brieven en kaarten voor mensen die zijn gemarteld, gediscrimi­neerd of vastgezet omdat ze voor hun mening uitkwamen.

Veel belangstelling
Amnesty 2019 kleinOok wethouder Henk van Zeijts (rechtsmidden), schreef mee voor Amnesty InternationalHet was een regenachtige start van de dag, maar vooral bij de kraam buiten voor de Everdina­hof in de Hoofd­straat werden volop brieven ondertekend. Voor muzikale omlijsting waren leden van de Veldzicht­trekkers aanwezig en ’s middags trok Djembé groep AfriKan de aandacht met hun opzwepende ritmes. Ook werden op 8 december brieven ondertekend na de dienst in de kerk van Gorssel en dat gebeurde op meer plekken in het dorp.

Mooi resultaat
Dit alles resulteerde in een score van tien groetenkaarten, 94 hand­geschreven brieven en 1370 handtekeningen, een aanzienlijk hoger aantal dan in 2018. De werk­groep is hier heel blij mee, en hoopt natuurlijk het effect van al die brieven en hand­tekeningen terug te zien in ‘goednieuws­berichten’ van Amnesty International. 
Het hele jaar door kunnen overigens brieven of petities onder­tekend worden. Er ligt maandelijks een nieuwe brief klaar bij de entree van de biblio­theek in Den Oldenhof in Gorssel.

De werkgroep bedankt alle schrijvers en ondertekenaars.


Gorssel, 18 december 2019

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail