Voedselbank weer op eigen locatie

Gepost in Nieuws

De Voedselbank Zutphen kijkt tevreden terug op de uitgifte van voedselpakketten op vrijdag 20 december 2019. Door een onveilige situatie kon de loods niet gebruikt worden en moest een nood­oplossing gezocht worden. Het kwam allemaal gelukkig goed.

Dichte deur
Voedselbank kleinDe loods van de Voedselbank Zutphen met PAL-torens (steigers)Bijna alle klanten van de Voedselbank Zutphen stonden vrijdag 20 december aan de Hermesweg in Zutphen onverwacht voor een dichte deur. De voedsel­pakketten konden niet uitgedeeld worden omdat het gebouw onveilig was en gesloten moest worden.
Gelukkig konden de klanten worden doorverwezen naar de dichtbij gelegen, ongebruikte, bedrijfs­hal van groothandel Oosterberg. Dit bedrijf stelde direct een verwarmde hal beschik­baar, waar nog snel de nodige goederen naar toe gebracht werden. Wel ontbraken in de pakketten ingevroren goederen, omdat die niet een nacht lang buiten de loods bewaard konden worden.

Loods weer toegankelijk
In de loods van de Voedselbank waren donderdagmiddag al bouwmaterialen gearri­veerd, zodat er na twee dagen hard werken sinds zaterdagavond maar liefst 17 PAL-torens (steigers) in de loods staan, die de onbetrouwbaar gebleken dak­constructie helpen dragen. Deze bemoeilijken wel enigszins de aanvoer en opslag, maar beletten de uitgifte niet. De Voedselbank zal daarom op zaterdag 28 december 2019 tussen 11.15 en 13.00 uur weer volwaardige voedsel­pakketten kunnen uitgeven vanaf de gebruikelijke locatie. 

De Voedselbank is erkentelijk voor de vele aanbiedingen van opslag- en uitgifteruimte, verhuis­materieel enz. Misschien zijn die nog nodig als de tijdelijke voorzieningen in het nieuwe jaar ver­vangen moeten worden door definitieve versterking van de dak­constructie. 


Gorssel, 23 december 2019  

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail