For Real: nog tot zondag 5 jan. in Museum MORE

Gepost in Nieuws

De tentoonstelling For Real, met topwerken van Britse Realisten uit de jaren twintig en dertig is nog tot en met zondag 5 januari 2020 te zien. Ook toont Museum MORE een nieuwe selectie van 100 werken uit de eigen collectie van Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar.

For Real
lr Mary Adshead Daphne Charlton c1935 Private collection courtesy Liss Llewellyn. Image Bridgeman Pictoright 2019 697x1024lr Mary Adshead - Daphne Charlton c1935 - privé collectie courtesy Liss Llewellyn - Image Bridgeman Pictoright 2019 Met de expositie For Real toont Museum MORE een selectie van topwerken die een divers en fantastisch beeld schetsen van de artistieke ontwikkelingen van Groot Brittannië in de roaring twenties en dirty thirties. De kunst is verwant aan het internationale neorealisme, maar soms ook onmisken­baar Brits. Elegante stiff-upper-lip portretten, naïeve working-class taferelen, roerloze land­­schappen en stads­­gezichten, vervreemdende stillevens maar ook expressieve, intense werken.

Eigen collectie
Wim Schuhmacher Gezicht op Corte 1928 collectie Museum MOREWim Schuhmacher - Gezicht op Corte - 1928 - collectie Museum MOREHet museum heeft ook een nieuwe selectie van meer dan 100 werken uit de eigen collectie van Nederlandse realisten van de afgelopen 100 jaar. Daaronder een schilderij van Wim Schuhmacher - Gezicht op Corte uit 1928, dat het museum onlangs als schenking heeft verkregen.

Jan Beutener
Vanaf 5 januari 2020 worden de zalen waar nu ‘For Real’ te zien is omgebouwd voor een nieuwe expositie ‘After All’ waarmee Museum MORE een ode brengt aan het oeuvre van Jan Beutener (1932). After All toont een selectie van meer dan 70 schilderijen van de schilder, die een blik geven op 50 jaar kunstenaarschap tussen 1969-2019. Het museum kondigt Beutener aan als een scherp kijker en ontdekker van details die hij een unieke lading geeft, suggestief, helder en met gevoel voor absurdisme, en voor humor vermengd met melancholie.
Deze expositie is te zien van 19 januari tot 31 mei 2020

Voor het komende jaar staan ook tentoon­stellingen van ‘Hollands meest verstilde schilder’ Jan Mankes en de populaire Amerikaanse landschapsschilder Bob Ross op het programma.

Museum MORE in Gorssel is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
  

 
Redactie Gorssel.nl
2 januari 2020

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail