Expositie schilderijen en houtsculpturen in Tramstation

Gepost in Nieuws

Tijdens de eerste expositie in 2020 in het Tramstation in Gorssel tonen Giovanni Casander uit Gorssel en Bert Stroop uit Apel­doorn objecten die zij de afgelopen jaren gemaakt hebben. De werken zijn te zien tot en met 27 februari.

Giovanni Casander
Casander Giovanni kleinWerk van Giovanni CasanderGiovanni Casander leeft zich sinds een jaar uit in het creëren figuratieve voorwerpen van hout, die zeer gedetailleerd zijn. Daarnaast heeft Giovanni zich de afgelopen jaren bekwaamd in het maken van aquarel­len en realisti­sche c.q. surrealistische olieverf­schilderijen. Twee totaal verschillende kunst­vormen, maar dat spreekt hem juist erg aan.

Bert Stroop
Tramstation2020 kleinExpositieruimte in het Tramstation in GorsselBert Stroop is beeldhouwer in de traditionele zin van het woord met figura­tieve, abstracte en organische objecten. Meestal in hout, maar ook in steen. Hij houdt ervan om van het massieve materiaal van hout of steen een open en slanke sculp­tuur te creëren. Daarbij laat hij zich leiden door het materiaal zelf dat zich niet laat dwingen: zoals schimmels, rot, noesten en de natuur­lijke grillige vorm en structuur van het mate­riaal. Daarnaast maakt Bert af en toe een uitstapje naar de schilder­kunst, die steeds meer zijn passie is.

Wisselwerking
De ideeën ontstaan veelal door een wisselwerking tussen de kunstenaars onderling. Het is een boeiend tra­ject om vanuit het niets naar een concreet resultaat toe te werken. Elke keer weer een ontdekkings­tocht waarbij het eind­resultaat pas aan het eind in zicht komt. De kunstenaars inspireren en motiveren elkaar. 

Openingstijden
Stroop Bert kleinWerk van Bert StroopDe expositie is tot en met 27 februari 2020 te zien tijdens de openingstijden van het Tram­station: iedere dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur, en tijdens de open dag op zaterdag 1 februari 2020 van 10.30 tot 15.00 uur. Op 1 februari zijn beide kunste­naars in het Tram­station aanwezig om tekst en uitleg te geven. Van buitenaf zijn exposities in het Tramstation permanent te zien.
Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.


Gorssel, 5 januari 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail