Start jubileum 75 jaar scouting in Gorssel

Gepost in Nieuws

Scouting boerenkoolDe boerenkool wordt opgescheptScouting IJsselgroep en Scouting de Kompasnaald bestaan dit jaar 75 jaar, dus het zal voor beide groepen een feestjaar worden. Het jubileum­jaar is begonnen met een gezamenlijke maaltijd en activiteiten in het dorp.

Scouting puzzel kleinPuzzelenNa het hijsen van de vlag gingen alle leden en leiding samen aan de boerenkool of zuurkool, met worst, spekjes, uitje en augurk. Er was heerlijk en voldoende gekookt. 
Scouting woordspelDe uitkomst van het woordspel: vijfenzeventig jaarIn het dorp waren verschillende posten uitgezet die de groepen na het eten in willekeurige volgorde mochten bezoeken. Daar kon iedereen zich uitleven. Van rookworst werpen in verschillende pannen, vuurtje maken met firestick, marsh­mallow roosteren, puzzel oplossen en foto maken, routetechniek, quiz tot het bouwen van een Da Vinci-brug. Met die activiteiten konden letters verdiend worden.

Uiteindelijk kwam iedereen samen op de Roskamweide en hier werd de jubileum­foto gemaakt. Na de warme chocolade­melk met een nieuwjaars­rolletje met slagroom kwam de oplossing van de puzzel met de verdiende letters. Hieruit kwam zeer toepasselijk 'vijfenzeventig jaar'. Het was een leuke start van een jaar vol met activiteiten.

Scouting 75 FotoTristanDeBoerGroepsfoto (helaas waren niet alle leden aanwezig). Foto Tristan de BoerBeide groepen zullen op 19 september 2020 een reünie houden voor alle oud leden.
  

 

Gorssel, 13 januari 2020 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail