Nieuw fotowerk in hal Trefpunt

Gepost in Nieuws

Trefpunt ArnoldDullaart 20 1 20 1

Onlangs werden de geëxposeerde schilderijen in de hal van ’t Trefpunt weer vervangen. Sinds medio januari 2020 hangt er fotowerk van Arnold Dullaart.

Trefpunt ArnoldDullaart 20 1 20 2

Elly Kunst en Hans Terwischa van Scheltinga, die de exposities al meer dan tien jaar verzorgen, hoefden deze keer niet ver te zoeken om een exposant te vinden, want fotograaf Arnold is Elly’s broer.

Trefpunt ArnoldDullaart 20 1 20 3

“Bijna altijd weet ik m’n onder­werpen in de natuur te vinden”, aldus de fotograaf. “Ik werd ooit geïnspireerd door het werk van iemand die details van grote industriële objecten op de foto zette. Daardoor werd het geheel zo goed als onherken­baar. Ik foto­grafeer nu zèlf allerlei natuur­lijke onder­werpen van dichtbij, waar­door een vervreem­dend effect ontstaat. Er komen als het ware kleuren en vormen naar voren die je met het blote oog niet ziet”.

Een twintigtal kleurenfoto’s (alles is te koop), groten­deels formaat 60 x 40 cm, hangt de komende maanden in de hal van ’t Trefpunt. Het is zeker de moeite waard om je te verdiepen in de gefotografeerde details die -soms onverwacht- zichtbaar worden. En zoals de fotograaf zèlf zegt: ”het leuke van fotografie is, dat je anders gaat kijken naar je omgeving”.


Gorssel, 21 januari 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail