Bachweken Lochem: ook in Gorssel

Gepost in Nieuws

In 2020 worden voor vierde keer de ‘Bachweken Lochem’, georganiseerd. In de periode van 14 maart tot en met 10 april zijn er op veel plaatsen in de gemeente Lochem uit­voeringen van werken van Bach en andere evenementen rond Bach. Ook Gorssel hoort erbij, met de openings­avond in Museum MORE, een kort pianoconcert door Rien Wulffraat in De Borkel en de mogelijk­heid voor een concert aan huis.

Stichting Bachweken Lochem
Jeroen den Herder1160x1160 kleinCellist Jeroen den Herder speelt Bach in Museum MOREDe Stichting Bachweken Lochem laat met de ‘Bachweken’ de componist Bach in de weken voor Pasen tot leven komen in de gehele gemeente Lochem, in allerlei uit­voeringen en voor allerlei groepen mensen. Er zijn in die weken in de gemeente veel mensen actief met het organiseren van uitvoeringen en lezingen rond Bach. Bekend voor­beeld is de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in de Gudula­kerk in de stad Lochem (in 2020 op 4 april), maar er zijn ook uitvoeringen op kleinere schaal in bij­voorbeeld museum STAAL in Almen. De stichting Bach­weken Lochem coördineert deze uitvoeringen en voegt daar eigen activiteiten aan toe, zoals works­hops en piano­spelen voor ouderen op locatie. 

Feestelijke opening
Rien Wulffraat Bachweken Lochem 2020 1160x1741 kleinPianist Rien Wulffraat speelt Bach in De BorkelDe feestelijke opening van de Bachweken vindt op 14 maart plaats in Museum MORE. De openings­avond bestaat uit drie onder­delen: een tweetal concerten en een lezing. Wethouder Henk van Zeijts opent de Bach­weken om 19.30 uur en daarna worden in drie groepen de verschillende onder­delen bezocht: een concert van accordeonist Vincent van Amsterdam, een lezing door kunst­historicus Jaap Nijstad en een concert van cellist Jeroen den Herder. Zie ook de rubriek Agenda.

Bach aan huis
Mensen die in een verzorgingshuis wonen zijn vaak niet meer in de gelegen­heid om een concert bij te wonen. Pianist Rien Wulffraat voorziet hierin, onder meer met een concert op 23 maart (aanvang 15.00 uur) in De Borkel. Belang­stellenden van buiten zijn daarbij ook welkom. 
Voor wie ziek is of zorgt voor een zieke en er is een piano aanwezig, kan ook een kort Bach­concert aan huis georganiseerd worden.
Neem daarvoor contact op via .

Informatie
Kaarten zijn online te koop (zie link hieronder), bij Boekhandel Lovink in Lochem en bij Bechtle aan de Hoofdstraat in Gorssel.


Gorssel, 2 maart 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail