Wegversmallingen Hoofdstraat Gorssel

Gepost in Nieuws

Aan de noord- en zuidzijde van de Hoofdstraat in Gorssel worden wegversmallingen aan­gebracht. Daarom wordt de Hoofdstraat van 9 tot en met 20 maart 2020 afgesloten voor het verkeer. Auto­verkeer wordt omgeleid via de rondweg (N348). Bus 81 rijdt via de rondweg: haltes aan de Hoofdstraat zijn tijdelijk (van 9 tot en met 11 maart) vervallen. De bushalte bij de begraafplaars aan de Zutphenseweg moet gebruikt worden en er is een tijdelijke halte bij 't Elf Uur.

Wegversmallingen
Hoofstr30kmBorden23 11 18 17 kleinOp de Hoofdstraat in Gorssel geldt sinds eind 2018 een maximumsnelheid van 30 km/hIn de Hoofdstraat worden twee weg­versmal­lingen aangelegd: een aan de noord­zijde en een aan de zuid­zijde. Hiertoe wordt het trottoir uitgebogen en zal in de ver­smallingen een bus­­vriendelijke drempel worden aangelegd. De weg­versmallingen moeten voorkomen dat weg­gebruikers met te hoge snelheid de Hoofdstraat in kunnen rijden. 

Zone 30 km
De aanleg van de wegversmallingen is het laatste onderdeel van de inrichting van de 30 km/h zone over de gehele lengte van de Hoofd­straat, die eind 2018 is ingevoerd. De 30 km/h zone was een wens van de Dorp­sraad en de ondernemers­vereniging. 

Planning
De werkzaamheden beginnen op maandag 9 maart 2020 aan de zuidzijde van de Hoofd­straat. Om de werkzaamheden goed en veilig te kunnen laten verlopen wordt auto­verkeer via de N348 omgeleid naar de noordzijde van de Hoofd­straat. Wanneer deze werkzaamheden zijn afgerond zal het noordelijke gedeelte van de Hoofd­straat worden afgesloten en het autoverkeer worden omgeleid naar de zuid­zijde van de Hoofdstraat. Hulp­diensten kunnen in geval van calamiteiten te allen tijde langs de werkzaamheden rijden. Fietsers kunnen wel passeren. Bus 81 rijdt via de rondweg: haltes aan de Hoofd­straat zijn tijdelijk (van 9 tot en met 11 maart) vervallen. De bushalte bij de begraafplaats aan de Zutphenseweg moet gebruikt worden en er is een tijdelijke halte bij 't Elf Uur.
De werkzaamheden nemen ongeveer twee weken in beslag.

Meer informatie
Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente Lochem via  of via tel. 0573-289222.


Redactie Gorssel.nl
5 maart 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail