‘Tegenlicht Meetup’ over voedseltransitie

Gepost in Nieuws

Tuinderij De Veldhof uit Joppe organiseert op 14 april 2020 een ‘Tegenlicht Meetup’ in ’t Trefpunt in Gorssel. Thema van de bijeen­komst is: ‘Samen in de voedseltransitie’.

Duurzame voedseltransitie
VeldhofTegenlicht kleinTuinderij De Veldhof organiseert Tegenlicht Meetup over voedseltransitieOrganisator Valérie van Dijck van Tuinderij De Veldhof licht het thema van de Meetup toe: “Het Nederlandse platte­land is een broed­plaats voor nieuwe initiatieven. Om de schade van klimaat­verandering te beperken moet het landbouw­beleid radicaal op de schop. Maar wie gaat dat doen? Plattelandsp­ioniers geven vorm aan nieuwe manieren van voedsel verbouwen, duu­zaam leven en gemeenschaps­­zin. Hoe zou de duurzame voedsel­keten er uit kunnen zien en wat kunnen burgers hier aan bijdragen om de om­schakeling te versnellen?” 

Programma
De Meetup vindt plaats op 14 april 2020 in ’t Trefpunt, Molenweg 53 in Gorssel, begint om 19.30 uur en wordt rond 21.30 uur afgesloten.
Aan het begin van de bijeenkomt wordt de documentaire 'Plattelands­­pioniers' vertoond, waarin onder anderen voedsel­bos­expert Wouter van Eck zijn visie geeft op duurzame land­bouw. De deelnemers gaan daarna we met elkaar in gesprek. Tuinderij De Veldhof geeft een kijkje in de keuken van de duur­zame landbouw, en raadslid van de gemeente Lochem Mar­leen van der Meulen (D66) legt uit hoe de gemeente Lochem zich inzet voor de duurzame voedsel­transitie. 
Na afloop is er een drankje en ruim gelegenheid om contacten met elkaar te leggen en informatie uit te wisselen.

Informatie
De entree voor de ‘Meetup’ is gratis. Reserveren is gewenst in verband met het beperkte aantal beschikbare plaatsen. Meer informatie en reserveren via www.tuinderijdeveldhof.nl/agenda.
Belangstellenden die de ‘Meetup’ willen ondersteunen kunnen contact opnemen via e-mail


Gorssel, 8 maart 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail