Ook in Gorssel evenementen geschrapt; Museum MORE dicht

Gepost in Nieuws

Er komen steeds meer maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus (Covid-19) tegen te gaan. Ook in Gorssel zijn evenementen afgelast: de lezing van PlusPunt van 25 maart, het concert van de Isseltaler Musikanten op 5 april in ’t Trefpunt, de volksdansdagen van ’t Trefpunt op 20, 27 en 5 april. Mogelijk volgen nog meer evenementen (zie nagekomen berichten onderaan dit artikel). Museum MORE is gesloten tot en met 31 maart a.s. (update : verlengd t/m 6 april).

coronavirusFoto: Getty ImagesDonderdag (12 maart 2020) is in een pers­conferentie van premier Rutte, minister Bruins en het RIVM afgekondigd dat alle evenementen in Nederland met meer dan honderd bezoekers moeten worden afgelast.

Museum MORE dicht
Ook Museum MORE (Gorssel en Ruurlo) volgen de uitgevaardigde landelijke richtlijnen. Het verbod op evenementen met meer dan honderd bezoekers geldt ook voor locaties waar meer dan honderd mensen komen zoals sportclubs, theaters en musea. Dit verbod geldt tot het einde van de maand. Vandaar dat beide locaties gesloten zullen zijn van 13 maart tot en met 31 maart 2020 (update : verlengd t/m 6 april 2020).

NLdoet
Het Oranje Fonds, organisator van de NLdoet acties, roept alle deelnemende clubs en organisaties op hun activiteiten uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het corona­virus vindt het Fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan. “Met pijn in ons hart geven we dit advies. NLdoet is immers een feest van sociale verbinding. Maar er is niks belangrijker dan gezondheid”, stelt waarnemend directeur Marc van Hal in een persbericht van vandaag.
Voor komende vrijdag en zaterdag stond de 16e editie van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, gepland. Er stonden zo’n 8.700 klussen gepland waarbij mensen iets goeds konden doen voor een ander.

Frühlingsfest
Ook het ‘Frühlingsfest der Blasmusik’ dat de Isseltaler Musikanten op 5 april zouden geven in ’t Trefpunt is afgelast. De blaaskapel vond het niet verantwoord om het door te laten gaan, mede gelet op het overwegend wat oudere publiek dat hun concerten bezoekt.

Geen besmettingen in Lochem
In Lochem zijn overigens nog geen mensen met het virus geregistreerd. Landelijk zijn er inmiddels 614 infecties vastgesteld met Tilburg, Breda, Utrecht, Uden en Coevorden als opvallende uitschieters. In Nederland zijn 5 personen overleden aan de gevolgen van het virus.

Andere evenementen?
Een aantal organisaties die de redactie heeft gesproken beraden zich over het al dan niet door laten gaan van geplande evenementen. Het is op dit moment niet bekend in hoeverre clubs gehoor geven aan de oproep van het Oranje Fonds om NLdoet-klussen uit te stellen.
Dit artikel zal de komende dagen worden aangevuld met nieuwe informatie over evenementen. Bent u organisator van een evenement (of NLdoet-activiteit) dat niet doorgaat? Laat het ons graag weten. Dan voegen we dat toe aan dit artikel en vermelden we dat bij de aankondiging in de agenda.
De redactie is bereikbaar per email:

 
Nagekomen berichten:

 • Scouting Kompasnaald heeft gemeld dat hun NLdoet-actie voor zaterdag is afgelast. De opkomsten zijn tot en met 31 maart geannuleerd.
 • Scouting IJsselgroep heeft de NLdoet-klussen gedeeltelijk afgelast. Een paar van de belangrijkste klussen worden door een (kleiner) team van vrijwilligers opgepakt. De overige klussen van NLdoet wordt verplaatst naar zaterdag 16 mei. De opkomsten zijn geannuleerd tot en met 31 maart. 
 • Concert zaterdag 15 maart in Kapel op 't Rijsselt is geannuleerd. Mogelijk later alsnog.
 • Lezing van de Gorsselse KunstKring van maandag 16 maart is geannuleerd.
 • Bijenkomst van de Elf Marken en het Historisch Genootschap Lochem-Laren-Barchem op donderdag 19 maart is afgelast.
 • De Bachweken Lochem zijn in zijn geheel afgelast; dus ook de opening op zaterdag 14 maart in Museum MORE
 • NLdoet bij De Borkel is afgelast.
 • Huurdersbelangenvereniging IJsseldal heeft besloten haar jaarlijkse Algemene Ledenvergaderingen van 16 en 17 maart 2020 niet door te laten gaan.
 • De informatieavond Samenloop voor Hoop op 25 maart in de kantine van VV Gorssel is afgelast.
 • ’t Trefpunt is gesloten voor verenigingen en stichtingen. Alle betreffende activiteiten zijn dan ook afgelast. (Dit geldt niet voor de in het gebouw van 't Trefpunt gevestigde zelfstandige ondernemingen en stichtingen.)
 • De Borkel heeft besloten dat alle groepsactiviteiten alleen voor eigen bewoners zijn. Dus geen deelname van buiten aan bijv. De Borkel schept op, biljarten en ook geen inloopbridge en repaircafe.
 • De Politieke Avond in het gemeentehuis in Lochem is afgelast.
 • De Harmonie heeft de voor zaterdag 14 maart geplande compostactie in Eefde afgelast. Er komt later een andere dag. Ook is besloten de repetitie avonden en optredens op te schorten tot 1 april.
 • De Protestantse Gemeente Gorssel/Epse laat weten dat alle kerkdiensten in Gorssel en Epse tot en met zondag 29 maart komen te vervallen. Ook alle overige interne en externe bijeenkomsten en activiteiten in De Brink en in de kerkgebouwen in Gorssel en Epse tot eind maart worden afgelast.
 • De collecte van Reuma Nederland in de week van 16 maart gaat niet door.
 • De r.-k. geloofsgemeenschap Joppe heeft alle vieringen op zaterdagavonden en zondagen tot 31 maart afgelast. 
 • De bibliotheek in Gorssel is tot nader order gesloten. De uitleentermijnen van de geleende materialen worden voor langere tijd verlengd.   
 • Hondensportvereniging De Vriendschap in Epse heeft alle lessen en andere activiteiten afgelast.
 • Galerie Stijl in Eefde is gesloten
 • De Kunstroute op Goede Vrijdag en Pasen gaat niet door
   

Redactie Gorssel.nl
12 maart 2020 (updates op 12 t/m 18 maart 2020)

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail