In Gorssel, Joppe en Epse luiden 'klokken van hoop'

Gepost in Nieuws

Net als de rest van Nederland zijn Gorssel, Epse en Joppe en omgeving in de ban van het Corona­virus. Ook de kerken moeten hun deuren sluiten, maar kunnen wel een 'klok van hoop' laten horen.
De protestantse gemeente Gorssel/Epse en de r.-k. kerk in Joppe ondersteunen het initiatief dat is verwoord op de web­site www.klokkenvanhoop.nl: als teken van hoop zullen de komende weken op woens­dag de klokken in Gorssel, Epse en Joppe luiden tussen 19.00 tot 19.15 uur. Dat gebeurt in ieder geval op 18 maart, 25 maart en 1 april 2020.

Klokken van hoop
KerkklokCorona klein'Klokken van hoop' luiden in Epse en Gorssel op 18 en 25 maart en op 1 april 2020Ds. Daan Bargebos haalt de woorden aan waarmee het initiatief ‘Klokken van hoop’ wordt aan­gekondigd: “Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven.We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand ver­loren hebben als gevolg van het virus. In het dagelijks leven zijn we gewend veel verschil­lende plekken op te zoeken, zoals ons werk, de school, de sport­club, de winkels en uitgaans­gelegenheden. Veel van deze plaatsen zijn gesloten. Ook veel kerken hebben het besluit moeten nemen om hun deuren te sluiten. Juist de kerken - de plaat­sen waar een­dracht en hoop een thuis hebben - kunnen daarom veelal niet meer gebruikt worden om deze hoop te ver­kondigen. Daarom zijn het de kerken die een oproep van hoop kunnen doen door die letter­lijk van de torens te laten horen als teken van hoop en troost voor alle mensen: dat we samen denken aan en bidden voor al die mensen die ziek zijn of alleen thuis zitten en als signaal dat we samen res­pect hebben voor al die hulp­verleners die zich dag aan dag inzetten voor de gezond­heid van mede­mensen. Wie thuis is en de klokken hoort luiden kan een kaars voor het raam of een lantaarn voor de deur zetten, als teken van verbondenheid met elkaar”.


Gorssel, 18 maart 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail