Coronavirus: inwoner gemeente Lochem positief getest

Gepost in Nieuws

De gemeente Lochem laat weten dat bij een inwoner van de gemeente besmetting met het corona­virus (COVID-19) is vastgesteld. 
Bij een besmetting onderzoekt de GGD Noord- en Oost-Gelderland met wie de patiënt contact heeft gehad. De GGD wijst deze mensen op het belang van een goede hygiëne en advi­seert hen thuis te blijven bij klachten. De GGD test alleen nog mensen uit kwets­bare groepen die meer risico hebben op een ernstig ver­loop van de ziekte.

coronavirus kleinEerste besmetting bij inwoner gemeente Lochem vastgesteldBurgemeester Sebastiaan van ’t Erve: "Helaas komt deze mededeling niet als een verrassing. Ik hield er al rekening mee omdat we vanwege het aangepaste test­beleid van de GGD niet weten hoeveel mensen uit onze gemeente werkelijk besmet zijn. Ik wens daarom alle inwoners die nu te maken hebben met de verschijnselen van dit corona­virus heel veel sterkte. Het maakt des te meer duidelijk hoe belangrijk het is dat we allemaal de instructies en adviezen van het RIVM opvolgen. Het vraagt veel van ons allemaal; dat realiseer ik mij heel goed. Alleen zo kunnen we verdere ver­spreiding beperken."

Wat kunt u zelf doen? 
De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn, zoals bekend: was handen regel­matig en goed, hoest en nies in de binnenkant van de elle­boog, gebruik papieren zak­doekjes en gooi deze na gebruik meteen weg, geef geen hand.

Vragen en informatie 
Kijk op de website van de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl/coronavirus of de website van het RIVM www.rivm.nl voor alle vragen en actueel nieuws. 
Bij verdere vragen: bel dan de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 1351. 


Gorssel, 18 maart 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail