Scouting IJsselgroep biedt online programma

Gepost in Nieuws

Vanwege het coronavirus zijn alle Scoutingbijeenkomsten t/m 6 april a.s. afgelast. Daar heeft Scouting IJsselgroep iets op bedacht: de Stay@Home challenge. Een online spel waarmee de leden van de groep de scouting­activiteiten niet helemaal hoeven te missen. Maar ook andere Gorsselnaren kunnen meedoen.

ScoutingDigitaalDigitale versie (Minecraft) van het Troephuis met kampvuurkuil van Scouting IJsselgroepHet spel bestaat uit verschillende opdrachten die de scouts thuis kunnen uit­voeren. Zo staat komend weekend Crazy 75 op het programma, waarbij allemaal kleine opdrachten moeten worden uit­gevoerd. De jeugd­leden leveren foto’s of filmpjes in, die door de vrijwillige leiding­gevenden worden beoordeeld. Zo kunnen de leden punten verdienen in een klassement. De winnaar krijgt een lekkere taart thuis­bezorgd! Hiervoor hebben deel­nemers van zaterdag­ochtend 9.00 uur tot zondag­avond 18.00 uur de tijd.

Zo biedt de IJsselgroep een mooie oplossing in een tijd waarin sociaal contact zoveel mogelijk beperkt moet worden. De jeugdleden – die ook niet naar school kunnen – krijgen zo iets leuks te doen voor thuis. Het hele gezin kan meedoen aan de opdrachten! Ook andere inwoners van Gorssel mogen meedoen aan de opdrachten en ook zij maken kans op een lekkere taart.
Meer informatie? Kijk op https://scouting-ijsselgroep.nl/thuisopdrachten/challenge-1 

 
Gorssel, 19 maart 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail