Nieuw plantsoen Dorrewold

Gepost in Nieuws

De afgelopen twee jaar berichtte Gorssel.nl verschillende keren over de aanpassingen van de plant­soenen aan de Dorrewold in Gorssel-Noord. De aanvankelijke plannen van de gemeente Lochem/Circulus-Berkel om er gras­velden van te maken werden met succes tegen­gehouden door een actie van de buurt­bewoners. Daarna zijn er andere plannen gepresenteerd. 

Nieuwe plantsoenstructuur
Dorrewold2020 1 kleinDe nieuwe plannen hielden in dat de beplanting geheel of gedeeltelijk zou worden verwijderd. Ver­volgens zou grond­verbetering worden toegepast en daarna zouden de op­geruimde stukken opnieuw beplant worden met veel variatie aan struiken en heesters. Circulus-Berkel was daar ook tevreden over. Een dergelijke plantsoen­structuur is immers beter te onderhouden dan stukken met bodem­bedekkers waar moeilijk te verwijderen onkruid tussen­door groeit. Het werk zou gefaseerd over drie jaar worden uitgevoerd.

Ombouw succesvol
Dorrewold2020 2 kleinDe verandering van het plantsoen is in 2018 in twee van de vier plantsoendelen in de wijk begonnen. Er was wel de pech van de hete zomers van 2018 en 2019, maar het ziet er nu goed uit en het onder­houd is een stuk eenvoudiger geworden. 
Nu, in het voorjaar van 2020, is volgens afspraak het grote midden­stuk onder­handen genomen. Daar hoefde maar een deel van de vegetatie verwijderd te worden en opnieuw in­geplant; deze en komende week wordt het werk af­gerond. De foto’s illustreren de gang van zaken en laten zien dat de her­plant al aardig is gevorderd.
Gerard Boere, Jaco van Langen en Jef Folkerts laten namens de omwonenden weten blij te zijn met het resultaat.


Gorssel, 20 maart 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail