Maak een bloem voor de bewoners van De Borkel

Gepost in Nieuws

Het zal niemand ontgaan zijn dat de bewoners van De Borkel door de corona­crisis geen bezoek meer mogen ont­vangen. Het wordt stil in De Borkel, want ook de vele vrijwilligers van De Borkel kunnen hun werkzaam­heden niet meer verrichten.

Knutsel een bloem
BorkelBloem kleinKnutsel een bloem en zet hem in de tuin van De BorkelWilma van Gerrevink van het Team Activiteiten & Welzijn van De Borkel bedacht een plan om het uit­zicht voor de bewoners vrolijker te maken: “Ik roep Gorsselse kinderen en natuurlijk ook andere crea­tieve Gorssel­naren op om een mooie bloem in elkaar te knutselen en die vast te maken in de bomen in de tuin of in het gras van De Bor­kel. Zo kunnen de bewoners uitkijken op een kleurig gras­veld. En… wil iedereen tijdens het plaatsen van de bloemen niet ver­geten te zwaaien naar alle bewoners van de apparte­menten?”

Langzaam vergaan
Wilma vraagt ook de bloemen zo te maken dat ze door weer en wind kunnen vergaan. Dan ver­kleuren en verdwijnen ze lang­zaam en hopelijk is tegen die tijd ook het virus verdwenen. Iedereen kan zelf het moment bepalen om zijn bloem op te hangen, zo wordt groeps­vorming voorkomen.

Wilma van Gerrevink: “Laten we De Borkel in de bloemen zetten en zo onze ouderen een hart onder de riem steken!”


Gorssel, 20 maart 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail