‘Gorssel Bloeit’: Gorssel jaarrond in de bloemen

Gepost in Nieuws

De werkgroep Centrum & Economie van de Dorpsraad Gorssel lanceert het project ‘Gorssel Bloeit’. Het initia­tief heeft als doel met behulp van een team vrij­willigers het centrum van Gorssel het hele jaar door te verfraaien met bloem­bakken, net als dat bijvoorbeeld in Twello gebeurt. 
De werkgroep Centrum & Economie bestaat uit zes betrokken inwoners van Gorssel, die het centrum en directe omgeving aan­trekkelijk wil houden om zo voor inwoners en bezoekers van Gorssel een fijne plek te creëren.

Gorssel Bloeit
BloemTwello 3 kleinHet project ‘Gorssel Bloeit’ is geïnspireerd op de Stichting Dorps­verfraaiing Twello, die jaar­rond meer dan honderd planten­bakken en enkele rotondes in het centrum in Twello verzorgt. De stichting werkt met een team van bevlogen vrij­willigers, ‘en dat is op straat duidelijk te zien’, volgens Eric Suyten, voorzitter van de werkgroep Centrum & Economie.
BloemTwello 2 klein Eric: “In Gorssel kunnen we in de zomer­periode genieten van prachtige bloem­bakken die aan de lantaarn­palen hangen en op enkele plekken in het centrum staan. De ondernemers­vereniging Gorssel Buiten­gewoon maakt dit elk jaar weer mogelijk door hier flink in te investeren. Met hulp van vrijwilligers kunnen we Gorssel het hele jaar rond voorzien van prachtige bloem­bakken, dus óók in de andere jaar­getijden. Het project zou hiermee een geweldige bijdrage leveren aan de belevings­waarde van het centrum. Het hart van ons dorp is ten slotte een plek waar elke inwoner van Gorssel regel­matig komt en is daarmee een plek van ons allemaal. Uiteindelijk is het doel dit project als een olie­vlek langzaam door heel Gorssel te laten uit­vloeien!” 

Uitdaging
De grootste uitdaging hierbij is het samenstellen van een team vrijwilligers dat uiteindelijk dit project geheel zelfstandig draaien­de zal houden. Dit gaat van het bepalen van de locaties van bloem­bakken tot en met aankoop van materialen en beplanting, én natuurlijk de wekelijkse ver­zorging. 
In Twello bestaat al langere tijd een geoliede machine waar elke betrokken vrij­williger zijn eigen rol heeft. De vrijwilligers zijn daar herkenbare verschij­ningen die met veel plezier de planten­bakken in het centrum verzorgen, maar ze vormen daarnaast in Twello ook een aanspreekpunt voor veel inwoners.
‘Gorssel Bloeit’ is een initiatief van en voor alle bewoners van Gorssel, waarbij ondernemers zich natuurlijk kunnen aansluiten om zo gezamenlijk iets moois te creëren.­
BloemTwello 4 kleinBloembakken in Twello in verschillende jaargetijden. Op de onderste afbeelding is een vrijwilliger aan het werk in een rotonde“Het project is op dit moment nog in een verkennen­de fase,” zegt Eric Suyten, “maar wat zou het mooi zijn als we dit daad­werkelijk voor elkaar krijgen!” 

Informatiebijeenkomst
Binnenkort zal de werkgroep een informatie­bijeenkomst houden over het project om belang­stellenden te informeren. Wegens de corona­crisis is er momenteel nog geen datum bekend, maar zodra de situatie verandert, zal er op onder andere Gorssel.nl een op­roep worden geplaatst. 
Belangstellenden kunnen wél alvast een bericht sturen naar:
, zij ontvangen dan later een uitnodiging om de informatie­bijeenkomst bij te wonen. 
Eric” “Een leuk idee is om eens een bezoek te brengen aan het centrum van Twello en daar te ervaren wat `Gorssel Bloeit` voor Gorssel zou kunnen betekenen”. 


Gorssel, 22 maart 2020

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail