Nieuw coronabericht huisartsen Epse, Gorssel en Eefde

Gepost in Nieuws

Als vervolg op hun eerdere mededelingen van 15 maart 2020 delen de huisartsen­praktijken van Guido Schroth in Epse, Maurice van Gelderen en Lily Hulshof in Gorssel en Steen­bergen & Smits en De Reus in Eefde onderstaand nieuw bericht met hun patiënten.

"Huisartsen 
Alle praktijken zijn alleen telefonisch bereikbaar, voor alle spoedgevallen zoeken we een op­lossing. In geval van verdenking corona­besmetting (Covid-19) wordt er een afspraak gemaakt op een apart spreek­uur, waar de arts u ziet in beschermende kleding. Voor andere spoed­gevallen kan het zijn dat u toch in de praktijk gezien wordt of dat er wellicht een visite nodig is.
De situatie lijkt in onze omgeving redelijk onder controle. De verzorgings­huizen hebben zeer strikte maat­regelen genomen. Thuis­zorg, fysiotherapie en tandartsen doen alleen nog echt nood­zakelijke zorg. Dat eist forse beheersing van velen en legt extra druk op ons allen, maar met name op de mantel­zorg.
Helaas ontkomen de mensen ‘in de frontlinie’ niet aan het virus, er is ook onder zorg­verleners inmiddels uitval geconstateerd.
coronavirus kleinZowel vanuit Zutphen als Deventer zijn er scenario’s voor het geval wij niet op de huidige manier zorg kunnen blijven leveren (huisartsen­posten en ziekenhuizen hebben gezamenlijke Spoed­posten). 
Wij doen lokaal alles om onze eigen patiënten te kunnen zien en momenteel vooral te spreken.  
U speelt daarin de hoofdrol! Alle zorg­medewerkers ervaren sterke betrokken­heid en medewerking van letterlijk iedereen, er valt geen onvertogen woord, ieder is zich bewust van alle maat­regelen en er was een overweldigende reactie op onze eerdere oproep voor persoonlijke beschermings­middelen (mondkapjes, brillen etc.). Daarnaast wordt er van diverse kanten spontaan persoon­lijke hulp aangeboden en soms ook al ingezet. Als dat nog noodzakelijker wordt, dan zouden we daar zeker graag gebruik van blijven maken! 

Apotheek
Tot nu toe zijn er gelukkig geen essentiële tekorten, maar bij de groothandels wordt ook hamster­gedrag geconstateerd. Noodzakelijke veranderingen zullen altijd besproken worden.
Voor de praktijk in Eefde is het afhalen van medicatie dagelijks tussen 16.00 en 17.00 uur. De deur is gesloten, maar u wordt één voor één binnen gelaten.
Voor Epse en Gorssel vragen wij u ook om slechts met één (gezond) persoon tegelijk naar de balie te gaan en zoveel mogelijk per telefoon of e-mail te correspon­deren. Betalingen bij voorkeur pinnen.

Dank namens alle eerstelijns medewerkers voor al uw begrip, suggesties en attenties.
Samen redden we het!”

Lily Hulshof
Guido Schroth
Maurice van Gelderen 
Steenbergen & Smits
Marieke de Reus


Gorssel, 26 maart 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail