SWL: “Samen kunnen we meer”

Gepost in Nieuws

Stichting Welzijn Lochem (SWL) heeft in de coronacrisis de site www.coronahulplochem.nl opgezet, een web­site voor en door alle inwoners van de gemeente Lochem. Er wordt informatie gedeeld en je kunt er terecht met vragen, maar ook voor concrete hulp of goede ideeën, onder het motto “Samen kunnen we meer!” 
Wie ook graag mensen wil helpen kan zich samen met Stichting Welzijn Lochem inzetten om ouderen en mensen met een kwets­bare gezondheid extra te ondersteunen. Dat kan bijvoorbeeld door deel te nemen in een zogenaamd ‘Bel­team’ of een ‘Boodschappen­team’.

Belteam #Coronahulplochem 
CoronaHulp kleinJe kunt je samen met SWL inzetten voor het ‘Belteam’ door telefonisch contact op te nemen met kwets­bare ouderen of mensen met een slechte gezondheid. In het belteam 'sociaal contact' bel je regelmatig dezelfde persoon voor een praatje. Op deze manier houd je sociaal contact en signa­leer je als er eventueel meer onder­steuning nodig is. Je kunt er ook voor kiezen eenmalig kwets­bare mensen te bellen om te vragen of zij ondersteuning nodig hebben. 
Zin om mee te helpen?Reageer dan op deze vacature of neem contact op met SWL: tel. 0573-297000 of app met 06-17732449.
Lees hier meer over het Belteam

Boodschappenteam #Coronahulplochem 
Er zijn mensen die nu niet makkelijk de deur uit kunnen om een boodschap te doen. Daarvoor zoekt SWL vrij­willigers die dat wel kunnen.
Zin om mee te helpen? Reageer dan op deze vacature of neem contact op met SWL: tel. 0573-297000 of app met 06-17732449.
Lees hier meer over het Boodschappenteam

Coronahelpers
CoronaHulplogo kleinVoor organisaties of verenigingen is er op de website www.coronahulplochem.nl een button ‘Ik wil helpen’. Dan kom je terecht op www.coronahelpers.nl. Dat is een on­line platform waar organisaties zich kunnen aan­melden en eventueel een vraag of aanbod uit kunnen zetten. Bovenin selecteren op bijvoo­rbeeld Gorssel en dan is direct zichtbaar welke vragen er in de omgeving leven.


Gorssel, 27 maart 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail