Meldingen openbare ruimte ‘op de kaart’

Gepost in Nieuws

Ongewenste situaties in de leefomgeving, zoals defecte straatverlichting, een scheef verkeersbord, losse stoeptegels, overhangend groen, een fietswrak of afvaldumping melden inwoners van de gemeente Lochem al een aantal jaren bij Circulus-Berkel. Vanaf 1 april 2020 kunnen deze ook gemeld worden via een digitale gemeentelijke kaart. 

‘Punaise’
CirculusKaart kleinScreenshot digitale meldingskaart Circulus-BerkelBij een melding kun je op de kaart meteen zien of een situatie bij Circulus-Berkel al bekend is en een melding dus misschien niet nodig is. Na het klikken op de ‘punaise’ met de melding is ook de stand van zaken te zien: wanneer wordt de melding afgehandeld of zijn medewerkers wellicht al op de plek aan de slag? Zodra een melding is afgehandeld is dit ook zichtbaar op de kaart.
Melden kan thuis gebeuren, maar ook ter plekke met een smartphone. Een eventuele foto kan worden meegestuurd en de locatie verschijnt dan in beeld. Een situatiefoto is niet noodzakelijk, maar maakt het wel eenvoudiger om het euvel op te lossen.

Eén loket voor meldingen 
Per jaar ontvangt Circulus-Berkel zo’n 4.000 omgevingsmeldingen. Veel meldingen handelen de Buitenruimte-teams af. Als een melding niet onder de dienstverlening van Circulus-Berkel valt (zoals bijvoorbeeld een defecte lantaarnpaal), wordt deze doorgegeven naar de juiste partij. Ook dat is op de digitale kaart terug te zien. Inwoners van de gemeente kunnen dus voor meldingen bij één loket terecht
.


Gorssel, 1 april 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail