Eefdesebrug van 14 tot 17 april afgesloten

Gepost in Nieuws

Rijkswaterstaat voert onderhouds­werk­zaam­heden uit aan de Eefdese­brug over het Twente­kanaal. De brug wordt afgesloten voor gemotori­seerd ver­keer van dinsdag 14 april 07.00 uur tot vrijdag 17 april 16.00 uur. Het gaat om de afronding van de werk­zaamheden die in de zomer van 2019 begonnen waren. Het werk moest worden uitgesteld vanwege de vertraging bij de her­inrichting van de Kapper­allee in Eefde. Zo werd voorkomen dat twee wegen tegelijke­rtijd moesten worden afgesloten.

Werkzaamheden 
BrugEefde kleinBrug over het Twentekanaal in Eefde (foto Rijkswaterstaat)Tijdens de afsluiting worden de voegovergangen ingebouwd tussen de delen van de brug die op de oever staan en de over­spanning over het water. Daarnaast worden de laatste schilder­werkzaamheden onder de brug uitgevoerd. Na afronding van deze werk­zaamheden is het grote onderhoud aan deze brug voor de komende tien jaar klaar. Er worden tussentijds wel regulier beheer en onder­houd uitgevoerd zoals schoonmaak­werkzaamheden en asfalt­reparaties.

Hinder voor het verkeer 
Gemotoriseerd verkeer, waaronder landbouwverkeer en buslijn 81, wordt van dinsdag 14 april 07.00 uur tot vrijdag 17 april 16.00 uur om­geleid via de naastgelegen Pol­brug in de N348. Fietsers en voet­gangers kunnen de Eefdesebrug wel blijven gebruiken. Daarnaast kunnen zij gebruik maken van de brug bij Sluis Eefde (Kapperallee). De werkzaamheden onder de brug veroorzaken geen verkeers­hinder.

Meer informatie werkzaamheden 
Bekijk voor meer informatie de projectpagina Twentekanalen.


Redactie Gorssel.nl
2 april 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail