Hoe is het nu met Robert Rietveld?

Gepost in Nieuws

Eind vorig jaar besteedde Gorssel.nl in een nieuwsartikel aandacht aan de in Gorssel populaire Post.nl­pakket­bezorger Robert Rietveld. Robert vertelde toen dat hij nood­gedwongen moest stoppen met zijn werk en dat hij bezig was om zijn vrachtwagen­rijbewijs te halen. Hij had bij een grote vervoerder een baan aan­geboden gekregen.
Op dit artikel kwamen heel veel reacties, reden waarom Gorssel.nl wilde weten hoe het nu met Robert is en hem via de mail een aantal vragen voor te leggen. 

Robert, hoe gaat het nu met je?
Rietveld Robert kleinRobert Rietveld thuis“Met mij gaat het naar omstandigheden goed. Ik heb inmiddels mijn C-rij­bewijs en Code 95 gehaald. Ook was ik net begonnen aan mijn E-rijlessen … en toen kwam het corana­virus om de hoek kijken. Het gevolg is dat ik momenteel geen rijlessen kan volgen en dat mijn examen van 25 mei is uit­gesteld. Indirect betekent het ook dat ik nog niet per 1 juni ve­rzekerd ben van nieuw werk. Dus ja, het is wat onzeker; balen uiteraard. Het ging tot begin maart lekker, alle theorie- en praktijk­examens had ik in één keer gehaald.”

Hoe kijk je terug op je koeriersbaan in Gorssel?
RobertRobert Rietveld bij zijn lesvrachtwagen“Ik kijk met een heel prettig gevoel terug op mijn bezorg­tijd in Gorssel. Ik mis het werk en vooral de mensen zeer zeker. Maar goed, ik wist ook al dat ik dit werk niet zou vol­houden tot mijn pensioen in verband met mijn knieën. Dat was ook de reden om te beginnen aan met mijn chauffeurs­diploma. 

… en op het artikel dat Gorssel.nl over je schreef?
“En ja … het interview. Ja, dat heeft veel los­gemaakt. Ik wist uiteraard dat ik met veel plezier mijn werk deed en leuke contacten en gesprek­ken had. Maar dat er zoveel reacties los­kwamen naar aan­leiding van dat interview: dat heeft mij zeer ver­rast en ook geraakt.”

Wat voor werk doe je nu? En bevalt dat?
“Ik zit momenteel thuis en gebruik de vrije tijd om mijn knieën te laten herstellen. Het in- en uit­stappen bij de pakket­bezorging heeft veel schade veroorzaakt. De tijd dood ik met elke dag twee uur fietsen (goed voor de knieën), wandelen, foto­graferen, puzzelen en wat beleggen op de beurs.
Ik moet ook afwachten tot de rijlessen weer beginnen. Ik ben wel op zoek naar tijdelijk chauffeurs­werk, maar het aanbod van dat werk is gering. Ik kan in elk geval mijn knieën goed laten her­stellen. Dat doe ik door dagelijks te fietsen, om zo de spieren sterker te maken.”

Welke invloed heeft het coronavirus op je leven?
“De gevolgen van het virus zijn voor mij allereerst hetzelfde als voor iedereen. Het beperkt mijn sociale leven. Wat mij het meeste raakt, is dat ik mijn geeste­lijk gehandicapte broer niet kan op­zoeken.
Verder zijn mijn rijlessen zoals gezegd tot nader order uitgesteld. Mijn examen zal worden ver­schoven en het betekent ook, dat het onduidelijk is wanneer ik bij mijn nieuwe werk­gever aan de slag ga. Veel onzeker­heid dus. Het moet niet te lang meer duren …”

Wat wil je verder nog kwijt?
“Ik zou graag tegen iedereen in Gorssel willen zeggen: wees lief voor elkaar, help el­kaar waar nodig en heb geduld. Ik vrees namelijk dat dit alles nog wel een tijd duurt, dus probeer verdraag­zaam (tel eerst tot tien) te blijven. Tegen de jongeren zou ik willen zeggen: heb respect voor en verantwoor­ding naar ouderen. Tegen de ouderen zou ik willen zeggen: voor jullie geldt het­zelfde als voor de jongeren ;-).
Enne …, aan het einde van de tunnel is licht. Steun elkaar en hou vol.”


Redactie Gorssel.nl
4 april 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail