Vrijwilligerscentrale ook actief in coronatijd

Gepost in Nieuws

Ook de Vrijwilligerscentrale, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem (SWL), past haar werk­wijze in corona­tijd aan. Er is een vacature voor een ‘bellende reporter’ en er wordt een online work­shop ‘Beeldbellen’ aangeboden.

Bellende reporter
De Vrijwilligerscentrale schrijft wekelijks een rubriek in de Berkelbode ‘Vrijwilliger Cen­traal’, waarin een vrijwilliger uit de gemeente Lochem wordt geïnter­viewd. Het redactie­team bestaat uit vrijwilligers. Dat team is op zoek naar versterking: iemand die het leuk vindt om mensen te inter­viewen die zich nu op een bijzondere manier inzetten in coronatijd, en daarbij het verhaal van de vrijwilliger zelf centraal stelt. En natuurlijk gaat dat nu via video­bellen of op gepaste afstand.
SWLBeeldbellen kleinBellende reporter gezocht en online workshop BeeldschermFitHet redactieteam komt graag in contact met een schrijftalent, dat zelf ook op zoek gaat naar een geschikte kandi­daat voor het inter­view. De bedoeling is dat er minimaal twee interviews per maand plaatsvinden.
Mail of bel bij interesse naar Sonja Peterse: tel. 06-33081713 of
.
Lees hier de volledige vacature

Online workshop BeeldschermFIT
Op woensdag 29 april 2020 wordt door de Vrijwilligersacademie een online work­shop ‘Impact beeldschermgebruik op volwassenen’ gegeven.
Beeldschermgebruik is in deze tijd wel heel actueel. We brengen immers nog meer tijd door achter een beeld­scherm (tablet, PC, laptop en smartphone). Maar wat doet dit eigenlijk met je lijf, ogen en gezondheid? Er is steeds meer kennis en ervaring beschikbaar dat over­matig gebruik van het beeldscherm gepaard kan gaan met gezondheids­risico’s.
Deze online en interactieve workshop geeft inzicht en praktische richtlijnen en er is ruimte met elkaar in gesprek te gaan. De work­shop wordt gegeven door fysiotherapeut Evelien van Dort en ergotherapeut Marga van Outheusden.
De workshop is gratis, wordt gegeven via beeldbellen (Zoom) en begint om 19.30 uur.
Opgeven kan via .


Gorssel, 20 april 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail