Vanaf 6 mei weer zelfoogst bij De Veldhof

Gepost in Nieuws

Groenten oogsten wanneer het jou uitkomt. Vers, lokaal en op natuurlijke wijze geteeld. Dat kan weer vanaf 6 mei 2020 op tuinderij De Veld­hof in Joppe. De tuin is dit jaar volledig over­geschakeld op zelfoogst.

Zelfoogst
VeldhofGroe kleinWaar je eerder nog een wekelijks pakket kon bestellen met door de tuinder gekozen groenten, kan iedereen nu van mei tot en met november wekelijks zelf de tuin in om naar eigen wens te oogsten. Dat kan in de vorm van een abonnement, maar ook op losse basis. Met een abonnement haal je elke week je groente uit de tuin. Op losse basis kies je per keer de groenten en betaal je via internet.
Behalve groenten zijn er  ook verse kruiden en zo nu en dan fruit ,zoals frambozen, aardbeien en rabarber. In de zomermaanden zijn er snijbloemen.

Gemeenschapsgesteunde landbouw
VeldhofBed kleinHet principe van het 'zelfoogsten' is gebaseerd op CSA (Community Supported Agri­culture - door de gemeen­schap gesteunde landbouw). Als deelnemer/ zelfoogster heb je als het ware een aandeel in de tuin en daarmee in de oogst. In de praktijk kun je wekelijks uit minstens zes soorten groenten oogsten. Iedereen neemt datgene dat hij/zij nodig heeft voor het huis­houden. 

De Veldhof
Tuinderij De Veldhof is een gemeenschaps­project, begonnen door mensen uit Gorssel die groenten, kruiden en fruit willen eten die op de meest natuurlijke manier geteeld zijn. En uit hun eigen buurt. Naast het tuinieren is voorlichting een belangrijk doel. Daarom worden er cursussen verzorgd over bij­voorbeeld natuurlijke voeding en het natuurlijk moes­tuinieren. Het past in de gedachte van de tuinderij om zoveel mogelijk jongeren te laten zien waar ons voedsel vandaan komt en hoe het geteeld wordt. De tuin is daarom voor iedereen geopend en de nieuwe natuurspeelplaats met picknick­hoek is een mooie verzamelplaats voor allerlei educatieve projecten. Op zaterdag 27 juni 2020 hoopt de tuinderij het jaarlijkse “Joppes groentefestijn' met voorjaarsmarkt weer te kunnen faciliteren (afhankelijk van de coronamaatregelen).

Informatiemiddagen zelfoogsten
Voor mensen die meer willen weten over het oogsten zelf zijn er informatiemiddagen. Op zaterdag 25 april en zaterdag 2 mei 2020 legt tuinder Valérie het principe van het zelfoogsten uit en laat ze zien hoe de diverse soorten groenten geoogst kunnen worden. Belangstellenden zijn welkom tussen 14.00 en 17.00 uur op de tuinderij op de hoek van de Veldhofstraat en de Marsweg in Joppe.
In verband met corona graag van te voren aanmelden via e-mail: .


Tuinderij De Veldhof
Valérie van Dijck
Tel. 06-49386227
Website


Gorssel, 21 april 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail