Koninklijke onderscheiding voor drie Gorsselnaren

Gepost in Nieuws

Op vrijdag 24 april 2020 ontvingen elf inwoners van de gemeente Lochem een Koninklijke onder­scheiding, onder wie drie inwoners van Gorssel: Betsy van Huizen, Erik Bötzel en Henk Veenen­­daal. Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve feliciteerde hen via beeldbellen, omdat de Lintjes­regen als bijeenkomst vanwege de corona­maatregelen niet door kon gaan. Later dit jaar reikt de burgemeester alsnog de Koninklijke onder­scheidingen uit.

Betsy van Huizen
Betsy325Betsy van Huizen, Foto FacebookBetsy van Huizen-Witteveen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Betsy van Huizen is vrijwilligster/begeleidster en buddy bij Zozijn en ze ondersteunt activ­teiten zoals het zomer­feest. Betsy had verschillende functies bij de KNVB. Ze begon als Lid werkcommissie zaal­voetbal afdeling Gelderland. Daarna was ze bij district Oost voorzitter werkgroep­commissie jeugd­voetbal, scheids­rechter­begeleider en secretaris bij de werk­groep G-voetbal. Voor haar inzet en gedreven­heid kreeg zij in 2008 de gouden speld van de KNVB. Als secretaris van Voetbal­vereniging Gorssel nam ze organisatorische taken op zich en onderhield contacten, waaronder die met de KNVB. Al vijf jaar organiseert ze de jaarlijk­se dag van de Eric Braam­haar Foundation, voor mensen met een geestelijke en/of verstandelijke beperking. Betsy is medeoprichter/bestuurs­lid van Stichting IJssel­wijs. Door haar inspanningen is de doelstelling gehaald om jong en oud samen te laten musi­ceren en optreden in ‘t Tref­punt in Gorssel. Betsy heeft vanaf de oprichting van de Sportraad in de gemeente Lochem als bestuurs­lid onder andere het aangepast sporten voor gehandi­capten in haar porte­feuille.
Mede door haar inzet voerde een aantal voetbalverenigingen in de gemeente Lochem het G-voetbal in. Bij zaalvoetbalvereniging Futsal in Apeldoorn is Betsy vrijwilliger en begeleidster. Ze is gast­vrouw voor scheidsrechters en bestuurders van de tegenpartij en voor de groeiende damesafdeling is ze begeleidster, vraag­baak, uitlaat­klep en vertrouwens­persoon. Jaarlijks is ze begeleidster bij Stichting Tendens Vakanties voor mensen met een verstandelijke of meer­voudige beperking en voor mensen met niet aangeboren hersen­letsel.

Erik Bötzel
Erik en Henk GorsselHuilt2017Erik Bötzel en Henk Veenendaal tijdens Gorssel Huil t2017Erik Bötzel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 
Vanaf 1998 zet Erik Bötzel zich enthousiast in voor de jaarlijkse Truckers­dag van De Lathmer. Bij­rijders zijn de stralende, trotse en zwaaiende cliënten. Ze genieten volop van de mensen die langs de route zwaaien. Al tien jaar geeft Erik als spreekstal­meester extra glans aan evene­menten van de Oranjevereniging Gorssel. Ook biedt hij een helpende hand waar nodig. In 2015 werd Erik bestuurslid van Stichting Openlucht­theater Gorssel. Met veel inzet, kennis en ervaring vond hij voor optredens belangrijke artiesten en hoog­waardige musici. Met een ander bestuurslid bereidt hij de program­mering voor en geeft die gestalte. Ook stuurt hij voortvarend het bar­team aan. Van 1978 tot 2005 was Erik actief bij Sociaal Cultureel Werk Gorssel. Op 16-jarige leeftijd was hij al vrijwilliger bij de Jeugd­soos en hij ontwikkelde zich tot bestuurs­lid van Sport- en Cultureel Centrum ’t Tref­punt. Onder zijn voorzitter­schap groeide de stichting uit tot een gezonde organisatie die dichtbij de mensen staat. 

Samen met zijn maatje Henk Veenen­daal was hij in 1996 initiatiefnemer en organisator van smartlappen­festival Gorssel Huilt. In 1984 was Erik bij vogelvereniging De Volière Gorssel mede­organisator van de Wereld­kampioenschappen in ’t Trefpunt. Ook was hij van 1982 tot 2016 met tussen­pozen trainer en leider bij VV Gorssel.

Henk Veenendaal
Henk Veenendaal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Vanaf de oprichting in 1978 is Henk Veenendaal steun en toeverlaat op vooral muzi­kaal gebied bij Carnavals­vereniging De Gorsselnarren. Hij is de stimulator van het huis­orkest De Spontano’s, dat elk jaar de muziek verzorgt. De vereniging verzorgt ruim 35 jaar gezellige bijeen­komsten voor de bewoners van de Eefdese Tehuizen. Vanaf 1995 is Henk hierbij betrokken met het orkest De Hema’s. In 2015 werd Henk bestuurs­lid van Stichting Openlucht­theater Gorssel. Hij ontwerpt en ontwikkelt de program­mering. De bekend­heid van het theater is mede door hem sterk gestegen. In 2017 werd Henk vrijwilliger bij Stichting Wel­zijn Lochem. Hij is bus­chauffeur en organiseert uit­stapjes. In 2018 was hij initiator van de Boodschappen­bus in Epse en Gorssel. Verder werkt Henk elk jaar mee aan de Herdertjes­tocht rond Kerst en is hij actief als pianist, tekst­dichter en zanger bij vrijwel alle feestelijke gelegenheden in Gorssel. Samen met zijn maatje Erik Bötzel was Henk in 1996 initiatief­nemer en organisator van smartlappen­festival Gorssel Huilt. Hij was schrijver van liedjes en samen met De Spontano’s muzi­kaal begeleider. Henk is een Gorsselnaar pur sang en kreeg als bijnaam ‘De Nacht­burgemeester’ vanwege zijn verbindende rol binnen de Gorsselse gemeen­schap.

Overige benoemingen 
Burgemeester beeldbelt 3 kleinBurgemeester Van 't Erve feliciteert de ontvangers van de Lintjesregen 2020 via beeldbellen. Later in het jaar worden de Koninklijke onderscheidingen alsnog uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomstAndere inwoners van de gemeente Lochem die een lintje hebben gekregen:
Mevrouw E.C. de Gruijl uit Epse - Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer H. Kamminga uit Lochem - Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer D. Woestenenk en mevrouw J.M. Woestenenk-Marsman uit Laren - beiden Lid in de Orde van Oranje Nassau 
De heer J.H.W. Ruiterkamp uit Laren - Lid in de Orde van Oranje-Nassau 
De heer H.M.H.M. Hulshof uit Lochem, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau 
Mevrouw H. Beuving-Boer uit Epse -  Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw Dr. D. de Wolff-Rouwendaal uit Joppe - Officier in de Orde van Oranje Nassau


Gorssel, 24 april 2020

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail