Zonne-energie van Gorsselse koeienstal

Gepost in Nieuws

Vijftien huishoudens uit Gorssel en omgeving die zelf geen geschikt dak hebben voor zonne­panelen wekken binnen­kort toch duurzame energie op. Dat doen ze via zonne­panelen op het dak van de koeien­stal van de familie Boschloo in Gorssel. 

Zoncertificaten
Aan de Eekweg in Gorssel ligt het melkveebedrijf van de maatschap Boschloo. De familie Bosch­loo heeft het dak van de koeien­stal aangeboden aan Lochem­Energie om hierop 200 zonne­panelen te plaatsen. Daarmee kunnen mensen die zelf geen geschikt dak hebben toch hun energie duur­zaam opwekken. Leden van LochemEnergie in en rondom Gorssel konden zoncerticaten kopen, gerela­teerd aan hun gemiddelde energie­gebruik. Ieder certificaat is goed voor de opbrengst van één zonne­paneel.

Postcoderoos
LochemEnergieBoshloo kleinHermien en Gerton Boschloo voor de koeienstal waar de zonnepanelen geplaatst wordenLochemEnergie maakt in dit geval gebruik van de zogenaamde postcoderoos­regeling. Deel­nemers leggen geld in waarmee de panelen gekocht kunnen worden en zij ontvangen daar­voor gedurende 15 jaar een korting op hun energie­rekening. Deelnemers in een postcode­roosregeling krijgen via hun energie­leverancier de betaalde energie­belasting terug voor hun aandeel in de op­gewekte stroom van het zonne­dak. Daarmee kan de investering binnen 15 jaar worden terug­verdiend.

Veel belangstelling
Er bleek veel belangstelling voor deelname te zijn. Binnen de kortste keren waren de certifi­caten uitverkocht.
Gerton en Hermien Boschloo: "Voor ons betekenen de zonnepanelen een interessante besparing op onze eigen energie­rekening en zo zijn anderen in de omgeving in staat om ook duur­zaam stroom op te wekken". 
LochemEnergie is in Eefde, Epse, Gorssel en Joppe op zoek naar meer geschikte (bedrijfs-)daken voor ‘collectieve opwek’ van zonne-energie. Interesse? Mail naar  of bel naar Paul Stolte via 06-50623062.


Gorssel, 25 april 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail