Toch een concert in het Openluchttheater

Gepost in Nieuws

Het Gorssels openluchttheater heeft helaas alle concerten voor dit jaar moeten afgelasten. “Bijzonder spijtig maar er was eigenlijk geen andere keuze”, aldus voorzitter van het theater Bob Kempink.
Niettemin was er op 10 juni j.l. een concert van Moonyard van Stef Woestenenk. Zonder publiek, maar de opname kunt u hieronder bekijken.

Moonyard OLT 10 6 20KLMoonyard op 10 juni jl. in het Openluchttheater Gorssel met cameraman Jan ArendsenÉén van de geplande concerten was een optreden van de regionaal bekende band The Claptunes van Stef Woestenenk die ook in 2017 in het theater heeft gestaan. Het bestuur van het theater heeft met Stef een plan bedacht om toch een voorstelling te geven, maar dan zonder publiek. Dit is een optreden geworden van de andere band van Stef Woestenenk, Moonyard.

Moonyard
Moonyard brengt pure, eerlijke rock­muziek. Te horen zijn de Allman Brothers, Stephen Stills, Tom Petty, maar ook invloeden van de legen­darisch Byrds. Het is warme retrorock uit het Amerika van de zeventiger jaren met vier­stemmige zang en een hijgend hammond­orgel. Ze spelen nieuw materiaal maar ook gloeiende covers die met veel verve gespeeld worden. Onlangs heeft de band nog de nieuwe lp Crescent uitgebracht, een limited edition op wit vinyl. De plaat is geproduceerd door de drummer van De Dijk, Antonie Broek en is zeer goed ontvangen.
Moonyard bestaat uit: Stef Woestenenk, gitaar en zang, Hans Hoog Stoevenbel, basgitaar, Gerton Eijkelkamp, drums en zang, Henk Buiting, hammond en keyboards, en Ronald Buiting, percussie en zang.

De opname en het theater
Het concert is op woensdagavond 10 juni opgenomen. Ook is toen de nieuwe podiumverlichting die is omgebouwd naar led­lampen getest. De opnamen zijn gemaakt door Jan Arendsen, die ook altijd de opnamen van Gorssel Huilt maakte.
Het was een mooie en vrijwel droge avond, waarmee ook de opnamen bijzonder goed gelukt zijn.
 

www.openluchttheatergorssel.nl 

 

 

Gorssel, 4 juli 2020

   

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail