Huisartsenpraktijk Hulshof gaat verhuizen

Gepost in Nieuws

Aan vier generaties bewoning door huisartsen van het pand aan de Hoofdstraat 52 in Gorssel komt een einde. Gorsssel­naren herinneren zich wellicht nog Upmeier, Rövekamp, onlangs Salimans en nu praktijk Huls­hof. Het pand is sinds 1946 in gebruik als huisartsen­praktijk. Huisartsen­praktijk Hulshof vertrekt per 13 juli 2020 naar een plek elders in Gorssel.

Meer ruimte
Hulshof 4 kleinHuisarts Lily HulshofVanaf 13 juli 2020 is de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Hulshof gevestigd op Hoofdstraat 14, naast de brandweer­kazerne in Gorssel. 
Hulshof 2 kleinBoven en onder: oude praktijk De huidige praktijkruimte werd voor Lily Hulshof en haar collega’s te klein. In deze tijd is de ruimte niet efficiënt, er was weinig privacy en bovendien was het interieur hard aan ver­nieuwing toe. Daarbij wilde Leon Salimans de ruimte graag gaan gebruiken als uit­breiding voor zijn huis. 

Brandweerkazerne
Een en een was twee, toen de mogelijkheid zich voordeed om het pand naast de brandweer­kazerne in Gorssel te betrekken. De huidige ruimte is 100 m2, de nieuwe praktijk meet 160 m2. Er komen vier ruime spreek­kamers, waarvan één met een behandel­kamer, en er komen een bac­koffice voor de assistenten, waar telefoon en administratie gedaan gaan worden, een apotheek en een wach­truimte. De loop­routes worden voor zowel de patiënten als het personeel een stuk overzichtel­ijker. En nog een voordeel is dat er meer parkeer­ruimte is, al moet er wel rekening worden gehouden met de brand­weer; die mag geen belemmering onder­vinden.

Meer efficiency
Hulshof 1 kleinLily Hulshof is enorm blij met deze stap voorwaarts. De nieuwe locatie zorgt voor meer efficiency, organi­satie en privacy. Al het personeel heeft een cursus Lean (gericht op verbetering van processen binnen een organi­satie) gedaan; de indeling van de ruimtes in de nieuwe praktijk is hierop aan­gepast. Lily Hulshof is ervan overtuigd dat dit het werkplezier gaat vergroten en dat komt de patiënt natuurlijk ook ten goede. Een ander doel is kortere wacht­tijden, aan Hulshof 3 kleinLocatie nieuwe praktijk aan de Hoofdstraat 14, Gorsselde telefoon en voor de medicatie. Niet alles zal in één keer geregeld zijn, maar er wordt hard aan gewerkt. Nog een belangrijk punt vindt Lily “dat de huiselijke sfeer van de oude locatie in de nieuwe locatie gehand­haafd blijft”.

Tijdelijke oplossing
Ook de nieuwe praktijk blijft een tijdelijke oplossing, Lily wil uiteindelijk graag een hele nieuwe prak­tijk bouwen: “Nu moet ik me voegen naar het gebouw, maar eigenlijk moet het gebouw zich voegen naar de werkzaam­heden”. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. “Je moet ergens over dromen.”

Virtuele opening
In verband met corona wordt de praktijk niet officieel geopend, er komt geen open dag. Wel komt er een virtuele rond­leiding, die omstreeks 13 juli op de website te zien is. Zo kan iedereen toch even een kijkje nemen.

Huisartsenpraktijk Hulshof
Hoofdstraat 52
7213 CZ Gorssel
Per 13 juli 2020: Hoofdstraat 14, 7213 CV Gorssel 
Tel. 0575-491436
Website

Redactie Gorssel.nl
6 juli 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail