Nieuwe kinderdanslessen van Carmen Stuitje

Gepost in Nieuws

Carmen Stuitje geeft in een gedeelte van de grote zaal in ’t Trefpunt in Gorssel kleuter­dans- en dansmix­lessen. De kinderen dansen in verschillende stijlen, aan de hand van thema's die passen bij hun leeftijd: dansen in een kring, in twee­tallen, alleen, op de plaats en door de ruimte, springen en draaien en elke les wordt aan één of meerdere dans­jes gewerkt.
Stuitje 1 klein Boven en onder: de eindpresentatie op 27 juni 2020 had als thema 'circus'Elke les heeft een vaste opbouw: eerst rustig op­warmen en aan het einde weer rustig afbouwen en stretchen. Leren luisteren naar de muziek (ritme en timing) hoort er ook bij. De lessen gaan door tot begin juni 2021 en worden dan afgesloten met een eind­presentatie op een locatie in Gorssel.

Eindpresentatie 2020
stuitje 3 kleinDe eindpresentatie van 2020 kon ondanks de coronaperiode toch doorgang vinden. Op zaterdag­middag 27 juni lieten de kinderen aan hun ouders, broertjes en zusjes en opa's en oma's zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hadden. De kinderen zijn tijdens de buiten­lessen in juni hard gaan oefenen voor de presentaties, die dit jaar het thema ‘circus’ hadden. Eerder dit jaar was er al een begin mee gemaakt en de kinderen pikten hun dans­jes en pasjes snel weer op. Het werd een leuke buiten­voorstelling in een tuin in de Gorsselse enk. Stuitje 2 kleinAlle 28 kinderen hebben zich uitstekend vermaakt en genoten van het dansen in de buitenlucht, en dat gold ook voor het publiek. De tuin en boom­gaard waren prachtig versierd door de gastheer en gast­vrouw aan de hand van het circus­thema. De kinderen lieten hun dans­passen zien als acrobaat, clowns, circus­paarden, marionetten en circus­artiesten, waarbij ook gebruik gemaakt werd van diverse attributen. De muziek klonk prachtig dankzij de installatie van Sound­wave. Het weer werkte goed mee en de twee korte buien konden de pret niet drukken. Carmen Stuitje: “Zo'n voorstelling in de buitenlucht is zeker voor herhaling vat­baar, zo gaf menig ouder en kind aan na afloop!”.Stuitje 4 klein

Nieuwe lessen
De nieuwe lessen beginnen op 2 en 3 september 2020 met open lesuren. Iedereen is wel­kom, maar wel graag van te voren even aan­melden. Zoals het er nu naar uitziet, zijn de les­tijden: woensdag 14.00 tot 14.45 kleuterdans (4 tot en met 6 jaar); woensdag 14.45 tot 15.30 dansmix groep 3 en 4 (6 tot en met 8 jaar); donderdag 16.30 tot 17.30 dansmix groep 5 t/m 8 (9 tot en met 11 jaar).
Meer informatie en aanmelding viaGorssel, 16 juli 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail