Afscheid van juf Trudy

Gepost in Nieuws

Vrijdag 17 juli 2020 stond op de Vullerschool de hele dag in het teken van het afscheid van juf Trudy Otter­speer. Ruim tevoren hadden collega’s, kinderen en ouders gewerkt aan een feestelijk pro­gramma dat recht moest doen aan de bijzondere plek die Juf Trudy al ruim 25 jaar inneemt op school.
De dag begon met een ludiek onthaal, waarbij alle kinderen met bloemen langs de rode loper een ere­haag vormden voor juf Trudy. De school hing vol vlaggetjes, waarop de kinderen iets leuks voor de vertrekkende juf hadden gezet. Iedere groep bracht met een eigen, ingestudeerd toneel­stuk een ode aan hun juf. Omdat Trudy kleuter­juf was, heeft iedere leerling aan het begin van het schoolavontuur met haar te maken gehad.

Liefde voor het vak kleuterjuf
JufTrudy JTE 17 7 20 6Trudy Ottespeer begon als invalster op de Vullerschool en heeft in alle groepen voor de klas gestaan. Uiteindelijk mocht ze blijven waar haar hart ligt: les geven bij de kleuters. Heel veel mensen in Gorssel zijn bij haar hun school­carrière begonnen. Bijzonder daarbij is dat ook Trudy's eigen dochters op de Vuller­school zaten en de volgende generatie, één van haar klein­zoons, daar inmiddels ook rond­stapt. ­

Fijne collega
JufTrudy JTE 17 7 20 3In haar lange Vuller­school­carrière heeft Trudy veel taken gehad. Ze was ze onder meer ouderraads­lid, coördinator onder­bouw, vertrouwens­persoon en kanjer­­coördinator. Die laatste twee liggen in de lijn van haar karakter. “Eerlijk, oprecht, betrouw­baar, sociaal en bovenal een lieve, fijne collega en juf. Ze is vooral een stabiele collega, altijd in voor een feestje en gekkig­heid, maar is zelf rustig en beheerst”, in de woorden van collega Paula Korte. 
Enkele dagen voor haar afscheid verscheen opeens de ijskar van Zo en Nu op het schoolplein met daar­bij een in prachtige flower­power verkleed­kleren gestoken Trudy. Zij trakteerde alle kleuters voor haar afscheid op een ijsje.

Dankwoord in Vullerflits
JufTrudy JTE 17 7 20 18In schoolblad Vullerflits schrijft Trudy over de fijne tijd die ze heeft gehad op de Vuller­school: ”Ik kan terugkijken op een fijne tijd met heel veel lieve en leuke leer­lingen, van wie ik veel knuffels heb mogen ontvangen. Een tijd met veel mooie, maar zo nu en dan ook moeilijke momenten. Ieder kind was en is uniek. Wat was de samen­werking fijn met jullie ouders, het vertrouwen, de open communicatie. Dit alles is zo belang­rijk, daarvoor heel veel dank”.
En over het team en collega’s: “Ik heb veel directeuren en collega’s zien komen en gaan en daar­door ook te maken gehad met veel verschillende visies en missies. We bleven als team flexibel. Er staat ook nu een team dat er voor gaat om de kinderen hun talenten te laten ont­dekken, die samen kunnen lachen, maar ook mee­voelen met verdriet. In mijn ogen zijn het echte kanjers!”

Afscheid en nieuw begin
Na het programma met de leerlingen kregen de ouders om 12.00 uur de gelegenheid afscheid te nemen. Om 16.00 uur werd het afscheid voortgezet in het Bosrestaurant.
Trudy Ottespeer blijft directe verbondenheid met haar school houden. “Jullie gaan mij dus terug­zien op het schoolplein, maar dan als oma en niet meer als juf.”­
Voor velen in Gorssel zal zij echter toch ‘juf Trudy’ blijven. Zelf kijkt ze uit naar meer vrije tijd, samen met man, kinderen en klein­kinderen.
 


Redactie Gorssel.nl
17 juli 2020

 

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail