Fietsroute langs fraaie bermen en zonnebloemlinten

Gepost in Nieuws

Meer weten over hoe de gemeente de bermen onderhoudt (of juist zo min mogelijk) en genieten van de zonnebloem­linten die ook dit jaar weer langs veel akkers zijn gezaaid? Bij de afgiftepunten van de gemeentegids ligt een flyer voor u klaar waarin u alles leest over kruiden­rijke bermen, bloemen­linten en insecten én met een fietsroute van 26 km langs veel natuurschoon.

Kruidenrijke bermen
vlinderGevarieerde kruidenrijke bermen en berm­beplanting zijn van levensbelang voor veel verschillende kleine dieren. Bomen in de bermen maken ons land­schap herken­baar en geven schaduw. Als lange linten met bloemen en kruiden kunnen bermen een ‘voedsel­snelweg’ voor bijen, vlinders, vogels, kleine zoogdieren en insecten zijn. Al die verschillende diersoorten zorgen voor een goede balans in de natuur. Daarom geeft de gemeente in bermen graag de ruimte aan kruiden, bomen en dieren en worden de bermen zo min mogelijk gemaaid.

Fietsroute
De fietsroute van 26 kilometer start bij de Zessprong (café restaurant de Zevensprong). Volg vanuit het centrum van Gorssel (bij de Vullerschool) de Veldhofstraat en u komt vanzelf op de route. Die voert langs een gevarieerd landschap met fraaie bermen en bloemenlinten, bijzondere bomen en een schaapskudde die het gras kort houdt in Eefde. De route komt ook langs sluis Eefde; leuk om het schutten in de nieuwe sluiskolk te bekijken. Onderweg zijn enkele gelegenheden voor koffie of lunch.

Tips om de natuur een handje te helpen
De gemeente maakt dit jaar tien filmpjes met tips ván inwoners vóór inwoners. Inwoners vertellen wat zij doen om de natuur een handje te helpen en hoe u dat zelf ook kunt. Wilt u bijvoorbeeld ook zelf een kruiden­rijke strook aanleggen in uw tuin? Boer René Lubberdink geeft u tips. Alle tot nu verschenen tipclips kunt u bekijken via onderstaande link naar het youtube­kanaal van de gemeente.

Afhaalpunten
De flyer ligt bij de diverse afhaalpunten van de gemeentegids. In Gorssel zijn dat de Jumbo, de bibliotheek en gemeenteloket, de Borkel en ’t Trefpunt. Een overzicht van alle afhaalpunten in alle kernen van de gemeente vindt u via onderstaande link.

 

 
Gorssel, 24 juli 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail