Dorien Plaat exposeert in Deventer

Gepost in Nieuws

De Gorsselse kunstschilderes Dorien Plaat exposeert van 23 juli tot 6 september 2020 in Galerie DNA in Deventer. De galerie is een permanente expositie­ruimte van kunstenaars Anneke Mensink en Diana Joseph met vaste exposant Noëlla Moen. Het eigenzinnige en transparante werk van Dorien heeft een boeiende wisselwerking met de (voor­namelijk) beeldhouw­kunst van de galerie­houders.

DNA
DorienMolenwegGRDorien Plaat in haar atelier aan de MolenwegDNA verwijst naar de voornamen van de galerie­houders, maar ook naar hun overtuiging dat de zeggingskracht van goede kunst zijn oorsprong vindt in het persoonlijke verhaal van de kunstenaar. Galerie DNA wil bezoekers tijdens wisselende exposities kunst laten ervaren die uitnodigt tot verbinding, dialoog en reflectie.

Ogen die je aankijken
DorienExpoDNADorien Plaat over haar werk: ”In mijn werk zoek ik naar puurheid, geen grote gebaren, geen gekunsteld­heid, grofheid, karikatuur. Ik zoek het moment waarin de persoon zichzelf eigenlijk probeert te verbergen maar zich toch laat zien, zijn kwetsbaarheid toont in heel kleine ‘gebaren’. Niet helemaal naakt of tot op het bot, maar op het randje van het toelaatbare".

Openingstijden
Galerie DNA is dit voorjaar geopend en is te vinden in het centrum van Deventer, in de Golstraat, vlakbij de voormalige synagoge. Openings­tijden: donderdag, vrijdag, zaterdag en de eerste zondag van maand van 12.00 tot 16.00 uur.
Dorien heeft haar eigen atelier aan de Molenweg 58 in Gorssel. U kunt gewoon binnen­lopen als ze daar aan het werk is. Meestal is dat van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. Eventueel vooraf even bellen: 06-22154306
  

 
Gorssel, 26 juli 2020

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail