Boudewijn Wittenberg: jonge ondernemerszin

Gepost in Nieuws

Wat doe je als je opleiding is afgerond, je tijdelijke werk door het coronavirus stopt en de vervolgopleiding pas in september begint?

JuicyFruityGK29 7 20 5Boudewijn Wittenberg in zijn wagen bij MakkinkToen Boudewijn Wittenberg uit Eefde na het behalen van zijn eind­diploma aan de Middelbare Hotelschool zijn baantje bij Loetje door de corona-effecten zag eindigen, besloot hij het over een heel andere boeg te gooien. Begin mei bedacht hij het plan om een food­truck te starten. Hij ging in overleg met Zacht­fruit­bedrijf Makkink aan de Gorsselse Enkweg in Gorssel. Hij wilde producten gaan verkopen met het vers fruit van Makkink als basis. De familie Makkink zag dit initiatief als een leuke aanvulling op hun aanbod en stemde ermee in.

De voorbereiding
JuicyFruityGK29 7 20 10Vooraf was voor de 21-jarige Boudewijn Witten­berg duidelijk dat de foodtruck-activiteiten om een korte periode zouden gaan. Begin september begint hij namelijk aan de hbo opleiding Commerciële Economie in Nijmegen. Met het plan dat hij maakte, wilde hij een bedrijfje opzetten dat in een periode van twee maanden rendabel zou zijn en ook nog wat zou opleveren.
JuicyFruityGK29 7 20 7Boudewijn liet zich inschrijven bij de Kamer van Koop­handel, huurde een snack­wagen, keek rond wat er op zijn terrein te bieden was, leerde in sneltrein­vaart alles wat komt kijken bij zo’n onder­neming, maakte thuis wafels en kon op 29 en 30 juni proefdraaien. En dat ging uitstekend.
JuicyFruityEchter, in de nacht van 30 juni op 1 juli viel de regen met bakken uit de lucht. Toen Boudewijn op de openings­dag op 1 juli ’s-morgens de deur van zijn foodtruck opende, kwam het water hem tegemoet. Alles stond onder water, zijn foodtruck bleek verre van waterdicht. Met uiterste kracht­inspanning lukte het toch nog om diezelfde dag open te gaan. Juicy Fruity ging draaien.

De praktijk
JuicyFruityGK29 7 20 1Na het waterballet is de onderneming goed gaan draaien. De mensen weten de zelf­gemaakte wafels, smoothies, aard­beien­snacks en andere lekkernijen, vers bereid met vruchten direct van het land, goed te vinden. Klanten komen terug, sommigen elke week, sommigen zelfs alleen voor de wafels. Of passanten die de plek als een rustpunt zien en zich de wafels met aardbeien en slagroom, met koffie, goed laten smaken.

De ondernemer
JuicyFruityGK29 7 20 3Voor Boudewijn Witten­berg is dit de eerste stap in het ondernemer­schap. “Ik ben blij dat ik deze stap kan zetten en wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van mijn vers bereide producten met het dagelijks vers geplukte fruit.” Voor hem is dit een geweldige ervaring. Het is gelukt in heel korte tijd een onderneming op te zetten, dit rendabel te maken en er wat aan over te houden. Dat kan hij nu, aan het eind van de eerste van de twee maanden, al zeggen.
“Je moet snel schakelen, veel regelen, er veel tijd in willen stoppen. Ik ben nog nooit zo druk geweest, maar het is het zeker waard”.
Het getuigt van durf en ondernemers­zin om de coronatijd zo’n positieve draai te geven.

Juicy Fruity is van woensdag tot en met zondag geopend.
 

 
Redactie Gorssel.nl
29 juli 2020

  

aa

bb

cc

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail