Bewoners van De Borkel brengen hun dank uit

Gepost in Nieuws

Toen op 13 maart 2020 de voordeur op slot ging vanwege corona en er geen bezoekers meer binnen konden komen veranderde er veel in De Borkel. De dagbesteding ging dicht, activiteiten voor bewoners uit de buurt stopten en bewoners van de verschillende afdelingen konden niet meer samen naar activiteiten. Alle afspraken in de agenda kwamen te vervallen.

NeighbourSisters325aaOp Gorssel.nl werd een oproep geplaatst om in de tuin van De Borkel optredens te verzorgen en daar werd massaal op gereageerd. Dankzij het mooie weer en al deze optredens werden deze maanden heel bijzonder. Twee tot drie keer per week werd er muziek gemaakt, verhalen verteld, Hawaiiaans gedanst en er is zelfs een DJ geweest met een heuse lichtshow. Zij boden dit kosteloos aan, aan de bewoners van De Borkel.

BorkelCOncert 325Boven: twee van de vele tuinconcerten bij de Borkel.
Onder: Therapeuten van Fysio Den Oldenhof en De Boer & De Jonge houden de bewoners van De Borkel fit

Fysiotherapeutem van De Boer & De Jonge en Den Oldenhof verzorgden 'virusvrij gymmen' vanuit de tuin, zodat de bewoners achter hun raam of op het balkon mee konden doen en daarmee werden gestimuleerd om toch te bewegen.

TuingymOok stond de tuin vol met vrolijk gekleurde bloemen en werd er iedere keer weer een cadeautje bezorgd. Bossen bloemen, plakken chocolade, heel veel kaarten. Kortom heel Gorssel leefde met mee met de afgezonderde bewoners van De Borkel. Ook de medewerkers werden verwend met tassen snoepjes, bloemen en verwen­bonnen.

Gelukkig zijn nu de deuren weer open voor bezoekers van de bewoners en langzaam aan komt het programma met activiteiten weer op gang. Optredens mogen nog steeds alleen maar in de tuin plaatsvinden.
Wilma van Gerrevink namens bewoners en personeel: “We zijn heel blij dat het binnen De Borkel zo goed is gegaan. Hierdoor kijken we terug op drie bijzondere maanden. Wij danken iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Heel bijzonder.”
 

Gorssel, 30 juli 2020 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail