Aquarellen van At Flierman in het Tramstation

Gepost in Nieuws

Tot en met 3 september 2020 exposeert At Flierman uit Eefde aquarellen in het Tram­station in Gorssel. Het geëxposeerde werk bestaat uit stads- en strand­gezichten en stillevens.

Aquarelleren
ExpoFliermanwadlopen kleinAt Flierman, 'Wadlopen'Over zijn werk zegt At Flierman: “Tekenen deed ik weleens, maar vanaf 1987 ontdekte ik dat aquarel­leren ook leuk was en ik heb mij hierin verder ont­wikkeld. Het begon ermee dat ik alles heel precies ging schilderen, dus stil­levens. Sinds lessen heb gehad van Jacques Marris en nu al enige jaren schilder­les heb van Marius van Dokkum heb ik andere technieken leren gebruiken.
ExpoFLiermanWalburgiskerk kleinAt Flierman, 'Walburgiskerk Zutphen'Bij voorbeeld af en toe pastel en acryl. Toch kwam ik steeds weer terug bij aqua­rel. En het ‘durven’ gebruiken van meer water. De techniek van nat in nat werken geeft hele mooie effecten.

Aquarel en pastel
En verder: “De combinatie aquarel met pastel is ook erg boeiend. Zie de schilderijen van het straat­beeld van Kathmandu in Nepal die dicht bij elkaar hangen (dit is al wat ouder werk). Het samen­spel in kleuren van deze beide tech­nieken is prachtig. In de loop der jaren heb ik veel exposities gehad. Zo mocht ik ook twee keer in Shrews­bury in Engeland een tentoon­stelling inrichten met mijn werk. In Engeland is de techniek aquarel heel geliefd”.

Bezichtiging op afspraak
Als gevolg van de coronacrisis is bezoek aan het Tramstation momenteel alleen op af­spraak mogelijk. Daarvoor kan met At Flierman contact worden opgenomen via tel. 06-27742658/0575-540666 of via
.
Van buitenaf zijn de exposities in het Tramstation permanent te zien: het Tram­station, Van der Capellen­laan 4, 7213 AG Gorssel.


Gorssel, 31 juli 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail