SWL zoekt interviewers

Gepost in Nieuws

De Vrijwilligerscentrale, onderdeel van de Stichting Welzijn Lochem (SWL), bemiddelt tussen organisaties die vaca­tures hebben voor vrijwilligers in de gemeente Lochem en vrijwilligers die graag zin­vol bezig willen zijn. SWL heeft zelf een vacature voor een interviewer in het kader van een onderzoeks­project in samenwerking met de Universiteit voor Humanis­tiek in Utrecht. 

Grijs met een glimlach
Senioren 1 kleinHet onderzoek moet antwoord geven op de vraag hoe het leven voor 55-plussers aangenamer gemaakt kan worden. Het grootschalige project draagt de naam ‘Grijs met een glimlach’. De thema's van het onderzoek zijn 'levens­gebeurtenissen' en ‘veerkracht’. 
SWL is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om vraaggesprekken af te nemen bij mensen van 55 plus binnen de gemeente Lochem. De inter­views duren een uur per keer en daarna moet alle relevante informatie op bondige wijze geno­teerd worden. Je moet dus de Nederlandse taal beheersen en de interviews digitaal kunnen uit­werken.
Vanzelfsprekend worden de vrijwilligers getraind in het uitvoeren van een interview en gaan ze goed voor­bereid op pad. 

Hoeveel tijd kost het?
In het najaar van 2020 is er een informatieavond voor de interviewers, in het voorjaar van 2021 volgen vier trainings­sessies van twee uur per keer en van april tot juli 2021 worden de interviews uit­gevoerd. Daarna worden de vraaggesprekken uit­gewerkt. Het afnemen van de interviews kost telkens een uur en voor het uit­werken staat drie tot vier uur per vraag­gesprek.
Interesse? Neem dan contact op met Chloe Butler, projectleider seniorenwerk bij Stichting Welzijn Lochem, via , onder vermelding van ‘sollicitatie inter­viewer’.


Gorssel, 11 augustus 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail