Doppen sparen voor geleidehonden

Gepost in Nieuws

Diana Kroeze spaart al jaren doppen voor het Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds (KNGF). De doppen zijn geld waard en dat wordt gebruikt om honden op te leiden. Op die manier kunnen mensen die hun zelfstandigheid hebben verloren, bijvoorbeeld door blindheid, PTSS of een andere beperking er weer op uit. Een hulphond is voor veel mensen belangrijk voor hun eigenwaarde en zelfstandigheid.

Doppen1Diana Kroeze (staand) en Annie en Jan Gussinklo bij het doppendepot in AaltenAfgelopen zomer­vakantie heeft Diana persoonlijk haar gespaarde voorraad doppen naar een groot depot dat wordt beheerd door Annie en Jan Gussinklo in Aalten gebracht. Diana: “Daar heb ik van alles geleerd en ze hebben me gevraagd of ik dit ook aan anderen wil doorgeven. Natuurlijk wil ik dat!” Diana vertelt dat alleen hardplastic (onbuigbare) doppen bruikbaar zijn voor dit doel en dat al het papier, metaal en het andere plastic er vanaf gehaald moet worden. Ook moeten de doppen schoon zijn, anders trekt het muizen en ratten aan in de schuur waar Diana de doppen verzamelt. Veel doppen zijn van frisdrank­flessen en daar komen vliegen en wespen op af. Bij het depot in Aalten worden de doppen gesorteerd, dus ze zijn daar erg blij als u de doppen goed afspoelt of even met de afwas meeneemt. De vrijwilligers halen alle stickers van de dopjes af en alle kartonnetjes eruit, zodat alleen schoon hard plastic overblijft, want dat is geld waard. Deze doppen worden omgesmolten en daar worden pallets van gemaakt.
Doppen2Diana: “Ik snap ook wel dat mensen denken ‘wat een moeite voor die paar rotcenten’. Maar al die doppen bij elkaar hebben alleen al in 2020 tot nu toe € 30.000 opgebracht. Dat zijn miljoenen dopjes. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Als u ook de opleiding van hulphonden wilt steunen dan kunt u schone hard­plastic doppen bij Diana afgeven. Het adres is Oude Larenseweg 83 in Epse. Voor vragen kunt u Diana bellen op 0575 494116 of e-mailen naar
 

 

Gorssel, 25 augustus 2020

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail