Introductiebijeenkomst ‘Gorssel Bloeit’

Gepost in Nieuws

De werkgroep Centrum & Economie van de Dorpsraad Gorssel lanceerde in het voorjaar van 2020 het project ‘Gorssel Bloeit’. Het initiatief heeft als doel met behulp van een team vrij­willigers het centrum van Gorssel het hele jaar door te verfraaien met bloem­bakken. De werkgroep bestaat uit zes betrokken in­woners van Gorssel, die het centrum en directe omgeving aantrekkelijk wil houden om zo voor inwoners en bezoekers van Gorssel een fijne plek te creëren.

Gorssel Bloeit
BloemTwello 4 kleinDorpsverfraaiing in Twello als voorbeeld voor GorsselHet project ‘Gorssel Bloeit’ is geïnspireerd op de Stichting Dorpsverfraaiing Twello, die jaa­rrond meer dan honderd planten­bakken en enkele rotondes in het centrum in Twello verzorgt. 
Eric Suyten, woordvoerder van de werkgroep, zei hierover bij de oprichting van de werk­groep: “In Gorssel kunnen we in de zomer­periode genieten van prachtige bloem­bakken die aan de lantaarn­palen hangen en op enkele plekken in het centrum staan. De ondernemers­vereniging Gorssel Buitengewoon maakt dit elk jaar weer mogelijk door hier flink in te investeren. Met hulp van vrij­willigers kunnen we Gorssel het hele jaar rond voorzien van prachtige bloembakken. Het project zou hiermee een geweldige bijdrage leveren aan de belevings­waarde van het centrum. Het hart van ons dorp is ten slotte een plek waar elke inwoner van Gorssel regel­matig komt en is daarmee een plek van ons allemaal. De grootste uit­daging is het samenstellen van een team vrijwilligers dat uiteindelijk het project geheel zelfstandig draaiende zal houden: van het bepalen van de locaties van bloem­bakken tot en met aankoop van materialen en beplanting en de wekelijkse ver­zorging. 

Informatiebijeenkomst
Op 20 oktober 2020 is er een introductiebijeenkomst in ’t Trefpunt in Gorssel.
De bijeenkomst is gericht op de werving van vrijwilligers die graag actief buiten zijn met een leuke groep mensen, door letterlijk en figuurlijk midden in de samen­leving van Gorssel te staan waarbij contact met de bewoners centraal staat. Ook is er een korte brainstorm­sessie over de inrichting van de verwaarloosde `driehoek` tegenover Brinks Auto­service aan de Hoofdstraat. De gemeente heeft aangegeven hier graag aan mee te werken. Er zijn al leuke ideeën en de werk­groep centrum is benieuwd wat anderen hiervan vinden. 
De introductiebijeenkomst van Gorssel Bloeit vindt plaats op 20 oktober 2020 in ‘t Trefpunt in Gorssel. De inloop is vanaf 19.30, de bijeenkomst begint om 20.00 en duurt tot 21.00 uur. Belang­stellenden en aspirant-vrijwilligers zijn van harte welkom.

Aanmelden
Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: , er is een beperkt aantal plaatsen en natuurlijk worden de richtlijnen RIVM in acht genomen. 


Gorssel, 19 september 2020

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail