Elektrische deelauto bij Den Oldenhof

Gepost in Nieuws

Voor Gorsselnaren die af en toe een auto nodig hebben, is sinds kort een elektrische deelauto beschik­baar. Het is de Nissan Leaf die de Stichting Welzijn Lochem (SWL) deelt via Lochem­Energie. Medewerkers van SWL gebruiken de auto voor hun dienstritten. Bram Buiting (directeur SWL): “Maar als de auto sti­lstaat, dan is dat zonde. Hoe mooi is het dan als de auto ook gebruikt kan worden door mensen in Gorssel.” Vaste stand­plaats van de auto is het parkeer­terrein van Den Olden­hof in Gorssel.

Deelauto-app
DeelautoReserveren en gebruiken van de auto gaat gemakkelijk door middel van een speciale deelauto-app op de smart­phone. Met de app is te zien wanneer de auto vrij is en via de app kan de auto ook direct gereser­veerd worden. Bovendien kunnen met de app de portieren geopend en gesloten worden, dus een sleutel­overdracht is niet nodig. De laadpas voor het aankoppelen aan de laad­paal ligt standaard in de auto. Ook het betalen van de rit gaat via de app.

Proefrit
LochemEnergie/Elektrip maakt altijd eerst een proefrit met de gebruiker van de auto om informatie te geven over elektrisch rijden. Na het aan­maken van een account kan de bestuurder de weg op. 
Kijk voor meer informatie op www.elektrip.nl/informatie.


Gorssel, 21 september 2020

 

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail