Prijzen voor wijngaard de Zessprong

Gepost in Nieuws

Een feestelijke middag was het op zondag 20 september 2020 bij wijngaard De Zessprong van Hans en Dies Wichers in Joppe. De wijnen van De Zessprong zijn in 2020 goed in de prijzen gevallen.
Er werd wijn geproefd met hapaz (geen tapaz): dit zijn de lekkere hapjes van Dies. Er was live muziek van Ramble On. Dit alles onder een stralende zon.

Vijf keer zilver
ZessprongAM 004Dies en Hans Wichers met enkele van hun prijswinnende wijnen (Foto Annemarie ter Borg)Hans en Dies hebben vijf van hun wijnen ter keuring aangeboden in Wenen bij AWC. Vienna, de grootste internationale wijnkeuring ter wereld. Afgelopen vrijdag kregen ze per mail bericht dat ze vijf keer zilver hebben gewonnen met de ‘Joppagne 2017’, de ‘Zessprong rood 2018’, de ‘Zessprong rosé 2019’, de ‘Zessprong wit Johanniter 2019’ en de ‘Zessprong, wit Blonde Noir’. Trots zijn ze op dit geweldige resultaat en dat mogen ze ook zijn. Hans Wichers: “ Als ik ‘s avonds een glas drink, denk ik: wat lekker en wat heb ik hier hard voor gewerkt”.
Wijngaard LT 20 9 20 23Hans Wichers vertelt over zijn wijngaard.
Deze en foto's hieronder: Louise Tietge
Eigenlijk was Hans nog niet eens zo verbaasd over de prijzen, want hij kon zijn eigen kwaliteit goed inschatten. Bovendien was 2019 een schitterende oogst. Daarbij heeft Roelof Visser, van ‘Neerlands Wijnmakerij’ in Bentelo, er met bemoeienis van Hans mooie wijnen van gemaakt.
De witte wijnen en de rosé zijn al uitverkocht, dat waren ze al voor de bekendmaking van de prijs. Maar proeven kan wel. Van de rode Zessprong en de Joppagne is nog een kleine voorraad.

1000 stokken, 1000 flessen
Wijngaard LT 20 9 20 9De 2700 m2 grote wijngaard is nu twaalf jaar oud en bevat 1000 stokken, en 2020 wordt opnieuw een mooie oogst. Hans verwacht een fles per stok (dus 1000 flessen). De planten zijn inmiddels volgroeid en alles staat er geweldig bij. Begin oktober wordt er geoogst, daarna wordt het dan eindelijk rustiger voor Hans en Dies. Binnenkort krijgen Dies en Hans hulp van acht vrijwilligers en de naaste buren brengen alle flessen wijn naar de kelder. Maar Hans is zeven dagen in de week te vinden in de wijngaard.

Kalmer aan doen
Wijngaard LT 20 9 20 17Hans geniet enorm van het geven van de rondleidingen, het werken in de wijngaard en het contact met de mensen. Maar hij ziet wel in dat hij en Dies het wat kalmer aan moeten gaan doen. Volgend jaar willen Hans en Dies twee dagen in de week vrij gaan nemen. Zeven dagen in de week is een beetje te veel van het goede. “Ik zit hier aan tafel wel achter de geraniums, maar écht achter de geraniums gaan zitten is niks voor mij”, zegt Hans.
  

  
Redactie Gorssel.nl
21 september 2020

 

  

Deel deze pagina

Deel op FacebookDeel op TwitterStuur een link van deze pagina per e-mail